Remus Cernea critică dur Primăria Constanța

Remus Cernea critică dur Primăria Constanța(816)


Urmare a sesizărilor venite din partea unor cetățeni din Constanța, deputatul Remus Cernea a adresat astăzi Primăriei Constanța un apel pentru a interveni de urgență în vederea stopării unei acțiuni brutale realizate de către o firmă care taie în mod iresponsabil crengile copacilor de pe strada Elisabeta, din zona Casino-ului...

”Nu este vorba de o toaletare a copacilor, așa cum se face aceasta într-un oraș civilizat, ci pur și simplu de tăierea într-un mod grosolan a tuturor crengilor copacilor de pe str. Elisabeta. Acum o săptămână am trecut prin zonă, când încă nu începuse această acțiune, și este dureros să văd astăzi cum sunt amputați copacii de acolo... Astfel, cetățenii Constanței și turiștii vor fi privați de umbră într-un oraș și așa cu foarte puține spații verzi. De asemenea, sănătatea și viața copacilor vor fi afectate de această intervenție brutală și contrară oricăror norme raționale și rezonabile de gestionare a copacilor din oraș. Cei care comit astfel de lucruri vor trebui să răspundă în fața legii și a opiniei publice. Este foarte important să ne protejăm și să ne gestionăm cu responsabilitate spațiile verzi și copacii din orașe și să nu tolerăm asemenea comportamente șocante din partea unor firme care, în loc să servească interesul public în baza unui contract cu autoritățile locale, acționează în mod evident împotriva cetățenilor și a mediului”, spune Cernea.

Deputatul, ales cu sprijinul USL, implicit al primarului Radu Mazăre, adresează un apel Primăriei Constanța pentru a face de urgență un control la fața locului și a stopa imediat acțiunile firmei care efectuază aceste acte barbare împotriva orașului.

”Cer Primăriei Constanța rezilierea contractului cu această firmă și sesizarea organelor de control pentru sancționarea ei și pentru a se cere despăgubiri acesteia pentru calitatea deplorabilă a lucrărilor efectuate. Voi face demersurile civice și legale pentru a fi trași la răspundere cei responsabili de astfel de acțiuni îndreptate împotriva orașului Constanța, a cetățenilor, a turiștilor și a mediului”, a mai spus Cernea.
jooble.org