VRABIE nu poate fi înlocuit de un singur om !               Azi, Peștera este condusă de DOI și nu se supără nimeni

VRABIE nu poate fi înlocuit de un singur om ! Azi, Peștera este condusă de DOI și nu se supără nimeni(4137)


Fie că vrem sau nu, că ne convine sau că suntem furioși, trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului recunoscând cel puțin un merit al fostului primar al comunei Peștera: acela că o țară întreagă a vorbit câțiva ani despre minunile petrecute acolo. Putem încinge spiritele și dacă îl lăudăm și dacă îl blamăm. Valentin Vrabie a reușit să fie și să rămână un subiect de presă ce poate ține oricând prima pagină a ziarelor.

Mulți au plâns când a plecat Vrabie de la Peștera, mulți s-au bucurat sperând că se vor așeza pe scaunul primarului de acolo și că vor decide soarta comunei. Pe acel scaun Vrabie nu s-a așezat nicicând. Era al lui nea Gigi, „ghimpele” din spatele lui Vrabie. Primarul conducea comuna de pe scaunul de lângă musafirii săi.

Acum Peștera, comuna Peștera, este condusă de un profesor. Un profesor tânăr, de numai 38 ani. Normal! Cui altcuiva ar fi putut lăsa Vrabie cheile comunei decât unui dascăl, unui om care s-ar putea apleca atent, cu drag și responsabilitate pentru a mângâia creștetele copiilor. Nu plângeți și nici nu aruncați cu pietre!

Petre Marius Liviu, actualul primar al comunei Peștera, este un tovarăș drag actualului primar al municipiului Medgidia, Valentin Vrabie. Dar nu ăsta a fost motivul pentru care l-a susținut. Altcumva l-ar fi susținut și pe tata (că doar se cunoșteau din copilăria lui Vrabie)!

Petre Marius Liviu este născut și crescut în comuna Peștera (sigur, cu pauzele de rigoare), a urmat liceul în Medgidia și a continuat studiile universitare în Constanța, la Facultatea de Istorie și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius. Din 2001 a fost directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Peștera, până în anul 2015 când a trecut la Inspectoratul Școlar Constanța, ca inspector școlar pentru dezvoltarea resurselor umane.

Petre Marius Liviu ne declară că nu ar fi candidat niciodată împotriva echipei lui Valentin Vrabie, echipa care a făcut performanță în județ. Recunoaște că sprijinul lui Vrabie este inestimabil și că atât el cât și viceprimarul Grosu Tudorel, îi mai cer sfatul. Tudorel Grosu este viceprimarul comunei din mandatul trecut dar și prezent și omul de încredere al actualului primar. Împreună formează o echipă rezistentă.

Deși sunt zvonuri potrivit cărora Vrabie ar fi lăsat comuna înglodată în datorii, actualul primar declară că totul este în regulă în actele contabile. Ba mai mult, totul a fost atât de bine aranjat încât și-a putut permite, ca de 1 iunie 2016, să ofere tuturor elevilor comunei uniforme școlare. Au fost împărțite 380 de uniforme. Elevii claselor a VIII-a și cei din mai mici de la grădiniță, au primit echipamente de sport.

Primarul Petre Marius Liviu iubește Peștera și s-a întors în comună (întâi ca director de școală și mai târziu ca primar) pentru că așa cum a declarat el, știe ce înseamnă să înveți în clase cu geamurile sparte, în condiții grele, să mergi la WC-ul din spatele curții, să fie mereu cineva care să stea de pază pentru că nu exista ușă…). A simțit reîntoarcerea la Peștera ca pe o obligație. Ulterior a fost plăcut surprins de activitatea celui care, din funcția de primar, a sprijinit sistemul de învățământ, a construit Școală pentru elevii comunei, le-a înseninat zilele.

În această săptămână, ân cadul ședinței de Consiliu Local se dorește aprobarea unui proiect de hotărâre în baza căruia să se acorde burse de performanță (elevilor cu medii de peste 8,50 dar cu media 10 la purtare), burse de studiu (elevilor cu medii de peste 7.00 și cu 10 la purtare, proveniți din familii cu venituri scăzute pe ultimile trei luni) și burse de ajutor social (unde se încadrează elevii care provin din familii cu venituri sub 1.250 lei /membru de familie și care nu dețin mai mult de 2 ha de teren arabil).

Se vor deconta abonamentele elevilor (200 lei) iar celor care sunt cazați în alte localități dar locuiesc în Peștera, li se va deconta suma de 200 lei din prețul cazării.

În prezent Consiliul Local al comunei Peștera are în componența sa 13 consilieri: 7 consilieri de la M10, 4 consilieri de la P.N.L.și 2 consilieri de la P.S.D. am remarcat absența lui nea Gigi. Probabil s-a pensionat.

Actualul primar al comunei Peștera este independent politic și acesta este meritul lui Valentin Vrabie care, după afirmațiile lui Petre Marius LiviuVali nu a lăsat politicul să ne pervertească. El este și va fi parte din istoria comunei Peștera. Din punctual meu de vedere, al omului care vine din învățământ, peste ani, școala din Peștera ar trebui să poarte numele lui Valentin Vrabie”.

O fi sau nu așa, se va întâmpla sau nu ca locuitorii comunei să-și amintească peste ani de Valentin Vrabie  nu știu, cert este că, deocamdată, actualul primar, Petre Marius Liviu este hotărât să continue proiectele începute de fostul primar.

 

P.S.   Și în ziua de azi, în primăria din Peștera, scaunul primarului și biroul său au rămas neocupate. Cel care a câștigat mandatul de primar se consideră (asemeni lui Vrabie) prietenul oamenilor comunei, nu șeful acestora.
jooble.org