O familie de germani a furat o mașină și a pornit să colinde Europa. Polițiștii români le-au stricat planul

O familie de germani a furat o mașină și a pornit să colinde Europa. Polițiștii români le-au stricat planul(910)


Sâmbătă, în jurul orei 15.40, în P.T.F. Ostrov s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni germani, care călătoreau cu un autoturism marca Kia Sportage cu numere de Germania.


La control, în urma verificărilor în bazele de date, a fost stabilit faptul că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania, din data de 05.07.2013.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţeanul german, în vârstă de 45 ani, aflat la volanul autoturismului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.


Din cercetări a mai rezultat faptul că soţia conducătorului auto, pasageră în autoturism, a încheiat un contract de test drive pentru maşina în cauză, într-o localitate din Germania, în luna iulie.

Cei doi au plecat apoi într-o călătorie prin Europa, destinaţia finală fiind oraşul Varna din Bulgaria, unde doreau să-şi petreacă vacanţa.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Ostrov pentru continuarea cercetărilor.


Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeani germani dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, din Codul Penal, respectiv „conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană ce nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată.
jooble.org