CONSTANȚA: Marele Cor al Armatei Roșii în concert. Queen și Beatles în versiuni corale

CONSTANȚA: Marele Cor al Armatei Roșii în concert. Queen și Beatles în versiuni corale(1189)


Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roșii concertează la Constanța.

Aflat în premieră în România, Ansamblul Alexandrov va susține două spectacole de neuitat pentru publicul român: pe 8 octombrie 2016, la Constanța, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, iar pe 9 octombrie, la Sala Palatului din București.

Pentru întâlnirea cu publicul român, Corul pregătește un recital de excepție, din care nu vor lipsi cele mai consacrate piese rusești (Kalinka, Războiul sfânt, Katiușa) dar și o surpriză uriașă: reinterpretarea în varianta corală a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și The Beatles.

Corul Alexandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinţării este considerată ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roşii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumătatea anilor ‘30, corul număra deja aproape 300 de membri, iar renumele său depăşise demult graniţele Uniunii Sovietice. Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru fineţea şi puritatea interpretării muzicale academice, plină de emoţie, artă şi înzestrare vocală. Muzica Ansamblului combină cu succes instrumentele populare ruseşti – donara, balalaica şi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal şi lemn.

Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Alexandrov l-a adunat de-a lungul existenţei sale merită evidenţiate câteva realizări de excepţie: în anul 2004, Ansamblul a susţinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea. În 2007, Ansamblul Alexandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepţie care a avut loc chiar la sediul Alianţei Nord Atlantice de la Bruxelles. În 2008, au fost aniversaţi 80 de ani de existenţă ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice şi în aproape 60 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America.

Pentru acest eveniment au fost puse vânzare următoarele categorii de bilete: Categoria 1 – 250 lei; Categoria 2 – 200 lei; Categoria 3 – 150 lei;Categoria 4 – 100 lei.
jooble.org