A fost lansată Campania „Atenție la…Neatenție!”

A fost lansată Campania „Atenție la…Neatenție!”(1193)


Polițiștii constănțeni împreună cu membrii Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră „PsihotrafiQ”, Universitatea Ovidius Constanța – Facultatea de Drept și Științe Administrative, specializarea Poliția Locală și ceilalți parteneri, au lansat, ieri, campania „Atenție la…Neatenție!” din cadrul evenimentului promovat de Comisia Europeană pentru siguranță rutieră, „EDWARD” European Day Without a Road Death.

Proiectul EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadapată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație. De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele. Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți, dar și pietonii, își cresc singuri riscul de implicare în accidente rutiere, ignorând regulile de circulație sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante. Polițiștii constănțeni se alătură demersului european, luând măsuri suplimentare în vederea conştientizării participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei. Conform Radio Constanţa, în perspectiva necesităţii asigurării şi menţinerii, la nivelul judeţului Constanța, a unui trafic rutier sigur, bazat pe respectarea legii, acțiunile desfășurate de polițiștii constănțeni vizează aspecte precum prevenirea și combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.

După lansarea campaniei „ATENŢIE LA…NEATENŢIE!”, poliţiştii rutieri împreună cu poliţiştii locali şi partenerii, au desfăşurat activităţi de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de neatenţia la volan. Au fost diseminate, participanţilor la trafic, peste 300 de fly-ere, cu recomandări privind circulaţia în siguranţă pe drumurile publice.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri