FĂGĂDĂU, PRIMARUL ORAȘULUI BÂLDÂBÂC

FĂGĂDĂU, PRIMARUL ORAȘULUI BÂLDÂBÂC(2111)


De câte ori plouă torențial și cu bășici, populația orașului Bâldâbâc se împarte natural în mai multe categorii. De apă, cu plămâni adecvați, și de uscat. Unora, în general, amărășteni, le plouă în gură. De aceea, au probleme când sunt puși să silabisească anumite cuvinte, să scoată limba la trecători sau să recite poezii dedicate lui Victor Ponta, de ziua lui. Sunt emotivi. Nu pot scuipa liber și natural. Fac clăbuci la gură. În loc să vorbească coerent, bolborosesc, ca și cum ar trăi într-un acvariu. Își pierd capacitatea tradițională de a găti limbă cu măsline. Intră, ca și cartierele orașului, iute la apă. Colecționează cu lăcomie capace de canalizare. Oricum, sunt inutile. Sunt zile cu accent franțuzesc. Sunt zile cu accent nemțesc, ca și cum președintele Iohannis s-ar afla printre ei. Da de unde! Doar știm cu toții că domnia sa nu suportă zonele inundate, pentru că nu poate intra cu merțanul și cu Carmen...

În schimb, se practică pe scară largă gargara, atât de dragă și de utilă politicienilor. Sunt interzise cu desăvârșire interpretările rasiste referitoare la țiganul care s-a înecat la mal. Altora, de regulă, parveniți și pricopsiți ai urbei, nu le plouă în gură, pentru că au burlan și jgheab de scurgere. Uneori, chiar dantură... De câte ori plouă torențial, populația orașului Bâldâbâc își schimbă fundamental metabolismul, respectând cu sfințenie câteva reguli de bază. Mersul pe jos, despre care se spune că e sănătos, este înlocuit cu pluta pe spate. Din cauza aglomerației în trafic, circulația pe străzi este restricționată astfel - o zi plutele cu soț, o zi plutele fără soț. Toate datele tehnice sunt cuprinse în manualul cu pluta pe Bistrița. Sunt interzise fumatul și fluieratul sub apă, precum și cântatul la robinet.

În toate cartierele orașului Bâldâbâc, pe străduțe, indiferent de dimensiuni, se aplică regulile de circulație valabile canalelor navigabile. Prin ordonanțe locale de urgență, sensul giratoriu devine ecluză și funcționează ca atare. Ambarcațiunile pot acosta în orice casă unde apa este mai mare de doi metri în sufragerie. Cetățenii care l-au votat, făcând pluta pe o parte, pe Decebal Făgădău, primarul orașului Bâldâbâc, care acum are un consilier nou, vor primi în dar câte o geamandură nouă.

În orașul Bâldâbâc, pescuitul este interzis cu desăvârșire. Primarul Făgădău oferă, după retragerea apelor în canalizări, câte o plătică fiecărui cetățean. Sunt căutați cu insistență indivizii care au secat Milcovul dintr-o sorbire. Pompele noastre nu mai fac față situației din teren. Degeaba își freacă fericit mâinile domnul primar, convins că alții și-au luat papara pentru dezastrul produs de ploile torențiale din ultima vreme...E, cel puțin, până acum, la fel de vinovat. L-a dat de gol rățușca gonflabilă găsită în biroul său trecută prin multe furtuni.

Mărinimoasă din fire și tandră până la epuizare, administrația Făgădău organizează gratuit cursuri de înot pe cartiere. Scapă cine poate. Cu plătica pe care urmează să o primesc de la domnul primar îmi amenajez o crescătorie de pește în sufragerie, că am spațiu excedentar. Sunt mândru că mă număr printre cetățenii înotători ai orașului Bâldâbâc!

Dom primar, vezi că te-au luat apele!
Cine nu are salvamariști, să-și cumpere!    
jooble.org