Tutankhamon vrea să fie din nou parlamentar!

Tutankhamon vrea să fie din nou parlamentar!(2067)


Liderul liberal Gheorghe Dragomir a declarat că este dispus să renunțe la o nouă candidatură pentru un loc în Parlamentul României, pentru a lăsa cale liberă unui tânăr politician. Inițiativa sa de a ieși în față cu un subiect atît de sensibil, într-un moment în care criticile aduse veteranilor din politică se întețesc, are toate șansele să rămână un gest unicat. Cum era de așteptat, declarația publică a liderului PNL Constanța nu a avut darul de a-i încânta pe colegii săi din Parlamentul României, de pretutindeni și chiar, parțial, din PNL...

Pentru domnia sa, ca imagine, ieșirea la rampă pe acest subiect reprezintă un punct câștigat. Deocamdată, indiferent de ceea ce se va întâmpla în viitorul apropiat, Dragomir este primul care se dă la o parte, pentru a lăsa tinerilor cale liberă într-un viitor politic. Cum au răspuns politicienii din categoria sa de vârstă și număr egal de mandate? Mahmuri. Ca după o cafea cu mult nechezol. Generația mea știe...Ca și cum le-a furat cineva drepturile fundamentale la veșnicie. Ca și cum ar fi nemuritori pe o funcție. Printr-un reflux total măsurat în pași înapoi și stânga împrejur. Mărunțit din gură cu vorbe de ocară. De pildă, s-a găsit și ăsta să facă pe interesantul! Tocmai, acum, când am reușit să mă strecor din nou pe liste! Domnule, să facă pe galantul la el acasă...Dacă nu vrea să mai candideze, să fie sănătos, e treaba lui, da să ne lase în pace! Nu vrem fapte de vitejie! Vrem în Parlament!

Mai am un singur dor / În Parlament să mor...

E un bătrânel care e în Parlament de la înființare! La Senat sau la Camera Deputaților, nici el nu mai știe! Din patru în patru ani, îl uită toți pe liste! Și cu ocazia sărbătorilor de iarnă, la fel...

Când credeam că Dragomir o să devină eroul zilei și o să ia un avans consistent la capitolul morală, au sărit cu gura și alți parveniți ai politichiei noastre. Ca să pară tineri, și-au vopsit părul, s-au îmbrăcat fistichiu, și-au umplut gura cu gumă americănească de mestecat, și-au săltat cu proptele nasul, ceva în genul lui Claudiu Palaz, și au chiuit manele. Eroare.

Tinerii noștri și-au îmbunătățit vizibil imaginea. Cei mai mulți dintre ei sunt competenți. Și-au luat rolul în serios și nu sunt dintre cei care aleargă după un os bun de ros. Din bun simț, nu se agață de liste. Disperații fac parte dintr-o altă categorie de specimene. În lipsa unor argumente solide, care să justifice eternitatea pe scaune, de-alde Tutankhamon amenință că se vor lega cu lanțurile de zidurile Parlamentului României, dacă nu vor fi lăsați să candideze din nou!

Dragomir a făcut un pas în lateral. Suficient cât să predea borcanul cu miere și lingurița aferentă. Alții, aflați în aceeași situație, fac un mare tărăboi. Cine poate, în miere să înoate până la coate...Gheorghe Dragomir a anunțat că renunță, de bună voie și nesilit de nimeni, la statutul de parlamentar. La doi pași de el, un altul își linge cu nesaț degetele și mânecile îmbibate bine în miere, după care plescăie fericit.

Trăiască și înflorească bondarii patriei!  
jooble.org