FESTIVALUL RODUL PĂMÂNTULUI-CUMPĂNA 2016                      Primar Mariana Gâju: „Luați aminte la sfatul meu, nu la ordinul Primarului”

FESTIVALUL RODUL PĂMÂNTULUI-CUMPĂNA 2016 Primar Mariana Gâju: „Luați aminte la sfatul meu, nu la ordinul Primarului”(2438)



Desfășurat în perioada 17-18 septembrie 2016, Festivalul Internațional “Rodul Pământului” organizat de Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna a fost și în acest an o manifestare ce poartă marca Primarului Mariana Gâju.

Unul dintre primarii veterani, Mariana Gâju este în fruntea acestei localități din anul 2000, de 16 ani. O viață de om, ar spune vajnica primăriță. Nu este simplu, nu este ușor să fii femeie primar, să fii bărbată, să te impui, să lupți și să câștigi atâta amar de vreme, să fii iubită și invidiată deopotrivă mai ales de ai tăi.

De 14 ani organizează, pe stadionul din Cumpăna, Festivalul Rodul Pământului, cu muncă și efort supraomenesc.

Azi, 18 septembrie 2016, aflată pe scena festivalului, Mariana Gâju a mulțumit participanților dar mai ales colegilor din primărie cărora “nu le-a fost rușine să muncească și să alerge cu tava în toate părțile servind invitații cu bunătăți”.

“Noi, aici, în Cumpăna, suntem o mică Românie”, a continuat discursul Mariana Gâju.

Au fost oferite diplome și au fost transmise mulțumiri celor ce au susținut desfășurarea acestui eveniment: Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Constanța, Selgros Constanța, Dedeman Constanța, S.C. E.N.B. S.R.L. Constanța, Asociația producătorilor de cartofi Constanța, Auchan Hipermarket Constanța, S.C. Marion Production S.R.L. Cumpăna, S.C. Carneco Food S.R.L. Cumpăna, domnilor Târpan Adrian, Lazăr Daniel dar și domnului Necșulescu Claudiu- reprezentant Jidvei și reprezentanților Cramei Viișoara din Cobadin.

În ciuda celor câtorva stropi de ploaie care au binecuvântat acțiunea de la Cumpăna, toată lumea s-a bucurat, a dansat, a sărbătorit și s-a aprovizionat pentru iarnă. Au fost de toate din belșug: și mici, și must, și legume și fructe, și vată de zahăr și copilași fericiți.

Au fost și mustrări. Tot ale doamnei Mariana Gâju, îndreptate către aceia care și-au uitat manierele acasă, sub masă și au făcut mizerie, au lăsat mizerie și s-au mai încăierat în timpul serii trecute pe stadion: “Eu, la Cumpăna m-am născut și am crescut între oameni culți, între oameni curați și cu bun simț. Deșteptăciunea nu stă în mușchi și în aburii băuturii. Luați aminte și ascultați la sfatul meu și nu la ordinul Primarului și comportați-vă civilizat, să se vorbească frumos despre comuna noastră! ”

În încheierea discursului Mariana Gâju i-a invitat pe cei prezenți să urmărească spectacolul și să privească la mielul în proțap, să-și înfrâneze poftele, pentru că acela este de poză și va fi împărțit către sfârșitul zilei de muncă, așa cum face tot românul. Au fost plăcinte dobrogene calde către orele 14.00 și atmosferă de sărbătoare până la finele festivalului.

Cumpăna este un model de conviețuire interetnică unde” toți sunt ai noștri, fie că sunt români, fie că sunt turci. Totul se realizează cu oameni și pentru oameni ”, așa cum a ținut să sublinieze primarul Comunei Cumpăna. 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri