Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Deputatul PNL Mihai Tararache solicită înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pe tema RCA

Deputatul PNL Mihai Tararache solicită înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pe tema RCA(893)


O asemenea situație gravă, ca cea legată de RCA, trenează de prea mult timp şi se pare cã nu existã interes pentru găsirea unei soluții viabile şi corecte pentru toţi actorii implicaţi.

Anul trecut am propus ȋnfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetã pe tema RCA-ului şi pe tot ceea ce ȋnseamnã abuzurile pe care le practicã companiile de asigurãri la adresa cetãţenilor. Am interpelat de nenumãrate ori ASF-ul, dar rãspunsurile au fost evazive şi nu au prezentat nicio soluţie.

Împreunã cu Partidul National Liberal am evidenţiat necesitatea ȋnfiinţãrii unei comisii de anchetã care sã audieze asociatiile clienţilor pagubiţi, ASF-ul, service-urile, asociaţiile de transportatori, Consiliul Concurenţei, cât si alţi actori implicaţi, dar PSD-ul s-a opus acestei propuneri, astãzi ajungându-se ȋntr-un punct critic, ȋntr-un blocaj pe aceastã piaţã a asigurãrilor obligatorii.

Înfiinţarea unei comisii care sã analizeze modul de calcul al costurilor RCA ȋn România este acum obligatorie, iar pânã la finalul anului poate fi prezentat ȋn Parlament un raport cu soluţii la aceastã situaţie. Este necesar, mai mult ca oricând, sã fie pus la punct un sistem de calcul, control și urmărire a prețului RCA de către ASF. Soluţia propusã ȋn urma ȋntocmirii raportului acestei comisii trebuie sã reprezinte interesele celor implicaţi: cetãţeni , service-uri, transportatori, firme de asigurãri.

Consider cã este suficient timp pânã la finalul anului pentru aprobarea şi aplicarea acestei soluţii de ȋnfiinţare a unei comisii de anchetã, astfel ȋncat noul legislativ sã poatã adopta o reglementare clară, adaptată nevoilor pieţei. 

 

Deputat PNL de Constanţa, 

Mihai Tararache

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri