Mişcarea Populară s-a născut la Constanţa pe Facebook. Fostul prefect Palaz şi-ar fi oferit serviciile proiectului

Mişcarea Populară s-a născut la Constanţa pe Facebook. Fostul prefect Palaz şi-ar fi oferit serviciile proiectului(1387)


Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat în urmă cu două zile, înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”. Un alt consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, a anunţat pe Facebook, la puţin timp, că se va înscrie în noua mişcare.

Mişcarea îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta, este aşteptată atât ca noua platformă socio-politică, dar şi ca un real catalizator pentru implicarea societăţii româneşti în elaborarea şi implementarea deciziilor majore care ne privesc societatea, potrivit lui Cristian Diaconescu.
În toamna anului 2011, fiica cea mai mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, a înregistrat la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, „Mişcarea Populară."
Diaconescu a revenit ieri şi a precizat că „nu aşteaptă în această construcţie politicieni cu carnet ci că vor figura în rândul membrilor fondatori cei care au ceva de spus şi care nu sunt toate ziua pe televizoare şi prin parlament. Fundaţia nu are nici o legatură cu politicul, lasă să se înţeleagă Diaconescu cu menţiunea că „dacă cadrul de dezbatere va duce într-o anumită direcţie, nu ne vom feri să recunoaştem un angajament politic”.
Consilierul prezidenţial mai spune că într-o singură zi s-au adunat peste 3000 de cereri de adeziune, „de la oameni de business, la universitari şi numeroşi oameni din ţară”.

Claudiu Palaz, un civil la poarta Mişcării Populare!

Zgârcit în declaraţii, Claudiu Palaz a vorbit pe ici pe colo, zilele trecute, că aşteaptă să vadă ce se va întâmpla după anunţul făcut de preşedinte, acela legat de construcţia unei alte formaţiuni de dreapta. Cum naşterea Mişcării Populare a fost anunţată deja la nivel de proiect civic, Palaz şi-ar fi oferit serviciile celor care în aceste zile se organizează de sus în jos în propagarea proiectului în toată ţară. Ceea ce ne-a atras atenţia într-o primă fază este apariţia „Mişcării Populare Constanţa” pe site-ul de socializare, Facebook. Contul a fost rebranduit pe scheletul fostului deja „Noul PDL Elena Udrea”, atribuit că ar fi fost creat chiar de Palaz după întânirea avută acum două săptămâni cu Udrea la Constanţa.
Palaz nu a putut fi contactat, însă surse din zona parlamentară susţin că fostul prefect este foarte interesat de această construcţie politică în care vor încăpea probabil, cu timpul, şi alţi foşti susţinători ai moţiunii Elena Udrea.
De Mişcarea Populară mai sunt interesaţi şi alţi foşti membri PDL, actualmente fără activitate politică, prin urmare reprezentanţi ai societăţii civile dar şi politicieni din zona ecologistă.

PDL-iştii rămân deocamdată grupaţi

Deşi imediat după Convenţia Naţională a PDL se vorbea despre o nouă construcţie politică la care vor participa 30 de parlamentari PDL, foşti susţinători ai moţiunii Udrea, aceştia din urmă par că fie că nu au foarte multă încredere în Mişcarea lui Diaconescu, fie aşteaptă semnalul venit de la centru.
Deputatul PDL de Constanţa, Florin Gheorghe susţine că rămâne în PDL. „Am discutat şi cu Elena Udrea şi cu Vasile Blaga şi nu am deocamdată motive să plec. Sigur, mi-aş fi dorit ca rezultatul la Convenţie să fie altul şi mai ales atmosfera de la Constanţa să nu fie una încrâncenată, însă am primit promisiuni că după Consiliul Naţional de Coordonare ne vom întâlni cu toţii şi cu preşedintele Blaga şi vom lămuri aceste aspecte. Deocamdată fiecare trebuie să-şi vadă de bucăţica lui, de problemele parlamentare şi trebuie să facem opoziţie”, precizat Gheorghe.
Nici primarii PDL nu au avut nicio reacţie vizavi de Mişcarea Populară. Probabil că, dacă aceasta nu va deveni credibilă prin logistică şi structuri, nici nu va fi o variantă agreabilă pentru edili, aceştia urmând să migreze ori la PNL, ori la PSD.
 
jooble.org