Veşti încurajatoare de la Şantierul naval TULCEA

Veşti încurajatoare de la Şantierul naval TULCEA(906)


Șantierul Vard Tulcea SA va crește accelerat producția începând de anul viitor, potrivit anunțului făcut, luni, de conducerea unității, cu prilejul lansării la apă a unei noi nave. ‘Până la finele acestui an vom mai lansa la apă încă o navă, iar din ianuarie 2017 vom avea un trend accelerat în creșterea volumului de producție. La fel se va întâmpla și în ceea ce privește angajările’, a declarat managerul general al Vard Tulcea SA, Tudorel Țopa. El a mai spus că acționarul majoritar al companiei, un grup italian, a început un program de modernizare a unității în valoare totală de 40 de milioane de euro, 50% din această sumă fiind destinată extinderii barjei submersibile. ‘Un șantier este definit de capacitatea de lansare a navelor. Investiția Ficantieri în extinderea barjei submersibile este de 20 de milioane de euro și va duce la o creștere de patru ori a capabilității de lansare a unității’, a precizat Țopa. Managerul general al unității a declarat pentru AGERPRES că lucrările de extindere a barjei submersibile se vor încheia în primul trimestru al anului.

În afară de contractul cadru încheiat care ne asigură trendul accelerat în creșterea volumului de producție până în 2020, mai avem încheiate contracte pentru alte 12 nave’, a menționat conducerea Vard Tulcea SA.

Anul trecut, șantierul naval a renunțat la circa 700 de angajați, din cauza contextului economic internațional în domeniu, unitatea rechemând în prezent la muncă o parte din acest personal. Nava lansată la apă luni are o lungime maximă de 91,2 metri, o lățime de 21,5 metri, este o navă de asistență pentru scufundări și construcții și va pleca spre destinatar vineri, 16 septembrie. Șantierul Vard Tulcea SA face parte din grupul Vard care se recomandă drept unul dintre marii designeri și constructori de nave offshore, specializate în industria explorării offshore de petrol și gaze. Cu sediul în Norvegia și cu circa 10.000 de angajați, Vard operează în zece șantiere navale, două dintre acestea aflându-se la Tulcea și Brăila.

  
jooble.org