Pâinea noastră cea de toate zilele... produsul evaziunii fiscale(464)


Poliţiştii constănţeni au efectuat sâmbătă un control la o societate comercială din Constanța, care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie. Cu ocazia verificărilor efectuate, a fost identificată cantitatea de 26.690 kg. făină şi 560 kg. drojdie, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente legale de provenienţă.


De asemenea, în urma controlului a mai rezultat faptul că, în noaptea de 18/19.07.2013, la punctul de lucru al societăţii a fost fabricată cantitatea de 20.036 bucăţi de păine, în valoare de 16.028.8 lei, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta facturi fiscale, sumele de bani încasate şi evidenţierea acestora în contabilitate.

Totodată, în urma verificărilor efecuate împreună cu reprezentanţii I.T.M. Constanţa, au fost identificaţi 9 lucrători, care nu figurau angajaţi cu forme legale la societatea în cauză.

În baza celor constatate, a fost întocmit dosar de cercetare penală, cu privire la săvârşirea de către administratorul societăţii a infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. a şi b din Legea 241/2005 şi primirea la munca a mai mult de 5 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă, faptă prevăzută de art. 279” alin. 1 din Legea 53/2003.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri