UDTTMR - un tablou minunat al minorităților din România

UDTTMR - un tablou minunat al minorităților din România(698)


Mesajul E.S. Ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas, catre comunitatea tatara din Romania, cu prilejul celei de-a XXII-a editii a Festivalului International al Portului, Dansului si Cantecului Popular Turco - Tatar:

„Mă simt bucuros şi onorat că mă aflu în mijlocul dumneavoastră cu ocazia acestui festival internaţional. Ce bine că existaţi! Doresc să mulţumesc atât domnului preşedinte, domnului muftiu cât şi dumneavoastră. Şi ştiţi de ce? Pentru că alcătuiţi un „tablou” minunat și vă felicit din toată inima! Mă simt mândru pentru că reuşiţi să păstraţi şi să transmiteţi limba, religia, obiceiurile şi tradiţiiile străbunilor voştri. Voi sunteţi sufletele noastre.

Mă aflu aici în România de aproape doi ani și cu toate că nu ştiu bine să vorbesc acestă limbă, o înţeleg. Am urmărit discursul domnului preşedinte prin care a subliniat faptul că tătarii care trăiesc în România reprezintă o minoritate loială şi norocoasă pentru că trăiesc într-un stat democratic şi tolerant. După cum ştiţi între Turcia şi România există strânse legături de colaborare. Iar cele două comunităţi, turcă şi tătară, reprezintă o bază solidă a prieteniei dintre cele două state şi contribuie la dezvoltarea acestor relaţii.

Dar nu toţi fraţii noştri au privilegiul de a se bucura de o astfel de convieţuire. Aş dori să le trasmit fraţilor noştri din Crimeea toată dragostea noastră şi că rugăciunile noastre sunt pentru ei. Nu-i vom lăsa niciodată singuri.

Din nou aş dori să mulţumesc preşedintelui uniunii şi comitetului de organizare a festivalului şi le urez bun venit tuturor participanţilor veniţi din diferite colţuri ale lumii la această amplă manifestare”. 
jooble.org