Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
Cum vor vota consilierii locali liberali în ședința de astăzi a CLM

Cum vor vota consilierii locali liberali în ședința de astăzi a CLM(1315)


Președintele Organizației Municipale Constanța a Partidului Național Liberal, amiralul (r) Vergil Chițac, însoțit de echipa consilierilor locali liberali, a argumentat miercuri, într-o conferință de presă, modalitatea în care consilierii locali PNL vor vota mai multe proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consililui Local Municipal Constanța.

Este vorba despre proiectele de hotărâre 36, 38 și 39 cu privire la transferarea mai multor imobile, situate în municipiul Constanța, din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local Municipal. 

Potrivit declarațiilor președintelui Organizației Municipale PNL Constanța, amiral (r) Vergil Chițac, consilierii locali liberali vor solicita, în ședința CLM, retragerea celor trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, în caz contrar aceștia urmând să se abțină de la votarea lor. „Observ că agenda CLM reflectă mai mult preocuparea pentru alegerile parlamentare decât rezolvarea problemelor constănțenilor. În spatele acestor proiecte de hotărâre nu există o documentare serioasă, care să ne convingă de necesitatea investiției. Acesta este modul de lucru al Primăriei Constanța. Serviciile de specialitate ale primăriei nici măcar nu s-au sinchisit să se documenteze serios. Noi, cei din opoziție, ne dorim discuții serioase și profesioniste, pline de conținut, pe baza unor documente științific fundamentate alcătuite de aparatul primăriei. Vă asigur că, atunci când vor fi întrunite aceste condiții, administrația locală va avea în consilierii locali ai Partidului Național Liberal niște parteneri”, a afirmat Vergil Chițac. 

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Municipal Constanța, la care a făcut referire președintele Organizației Municipale PNL Constanța este și cel privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017. „Consilierii locali liberali vor vota acest proiect de hotărâre cu o condiție: să se consemneze ca acest preț să fie menținut pe perioada actualului Consiliu Local Municipal, eventual majorat cu rata inflației, dar nu mai mult. Din păcate, problema RADET este complicată, generată de un management dezastruos”, a subliniat liderul liberalilor din municipiul Constanța, Vergil Chițac.

În ceea ce privește expunerea de motive a proiectelor de hotărâre mai sus-menționate, Vergil Chițac susține că „aproape invariabil proiectele sunt în conformitate cu viziunea de dezvoltare a autorității locale și Strategia integrată de dezvoltare urbană, care, conform secretariatului Primăriei Constanța, se află în curs de realizare, existând doar un draft în momentul de față. Adică, două documente încântătoare, dar care lipsesc cu desăvârșire! Poate că autoritatea locală are viziune, dar dacă nu ne-o comunică și nouă nu ne putem da votul în cunoștință de cauză”.



 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri