Eveniment de marcă : CONGRESUL POPOARELOR TURCICE

Eveniment de marcă : CONGRESUL POPOARELOR TURCICE(1036)


Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România a fost reprezentată în perioada 28-29 august 2016 la Congresul Popoarelor Turcice, desfășurat în localitatea Copceac din Regiunea Autonomă Gagauzia, Republica Moldova.

Delegația română a fost formată din președintele Organizației de Tineret “ISMAIL GASPIRALI”, Dincer Geafer, președintele OTIG Valu lui Traian, Ainur OMER, și Ansamblul “Qaradeniz” din Constanța.

Cei 30 de reprezentanți ai ONG-urilor prezenți la lucrările Congresului au vorbit despre problemele actuale ale comunităților din care fac parte și au inițiat proiecte pentru întâlnirile viitoare.

Evenimentul s-a încheiat cu manifestările ocazionate de ziua localității Copceac la care ansamblul tradițional de dansuri tătărești „Qaradeniz” a susținut un program artistic alături de invitați din Turcia, Bulgaria, Federația Rusă și Gagauzia.

Evenimentul a fost susținut de Primăria Copceac, reprezentantă de domnul primar Oleg Garizan și Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA) din Moldova.
jooble.org