Industria turismului beneficiază de revoluția Fintech

Industria turismului beneficiază de revoluția Fintech(878)


Tehnologia financiară (FinTech) este mai mult decât un cuvânt la modă, este un set de tehnologii care stimulează inovațiile aduse serviciilor financiare (de la cele bancare până la asigurări).

Fintech este un mod de utilizare a tehnologiei informației care aduce serviciile financiare mai aproape de clienți. Peste 19 miliarde USD au fost investite, numai anul trecut, în noi companii din domeniul FinTech la nivel global, cumulând investiții de peste 40 miliarde USD în ultimii cinci ani. Creșterea FinTech pare de neoprit, iar motivul primordial este acela că ne permite gestionarea resurselor noastre financiare într-un mod mai ușor, mai personalizat, mai puțin costisitor și mai sigur. Acum, tehnologia financiară începe să fie utilizată pe o scară tot mai largă și în industria de turism. Agențiile de turism pot aduce aceste beneficii clienților lor, iar Amadeus a decis să colaboreze cu două companii, pioniere în inovare în domeniul FinTech, pentru a aduce pe piață un nou produs din portofoliul său: B2B Wallet Prepaid.

În acest scop, Amadeus a încheiat un parteneriat cu MasterCard, pentru a oferi agențiilor de turism din întreaga lume servicii mai sigure de acceptare a plăților, precum și o mai bună protecție, atunci când se utilizează B2B Wallet. Soluția Amadeus va fi construită pe rețeaua globală vastă a MasterCard, pentru a extinde plățile virtuale B2B în domeniul călătoriilor. Amadeus este, de asemenea, partenerul Ixaris în demersul de a crea un management eficient al cardurilor virtuale, în ceea ce privește B2B Wallet. Utilizând tehnologia sa inovatoare în domeniul plăților, Ixaris permite agențiilor de voiaj să gestioneze cu ușurință fondurile cardurilor de plata virtuale. Ixaris, care a câștigat doi ani la rând premiul pentru inovație – Cards International’s Prepaid Innovation Award –este un pionier în domeniul plăților, încă de când a lansat primul card virtual preplătit în Europa, în anul 2003. Amadeus a anunțat lansarea soluției B2B Wallet pentru agențiile de turism în februarie 2016, cu scopul de a le oferi un produs de plăți virtuale cu multiple valențe și beneficii.
jooble.org