Statul ignoră pericolul din Peștera(500)


Inundată de două ori anul acesta, comuna Peștera din Constanța are nevoie de ajutor. Este necesară realizarea unor investiții de infrastructură de circa trei milioane de euro, a unor poduri, pentru ca apele să nu mai ajungă în Peștera. Reamintim că un șuvoi a măturat comuna, deși aici nu căzuse nicio picătură de apă.
”M-am adresat de-a lungul timpului tuturor instituțiilor statului, imediat ce am devenit primar”, spune edilul Valentin Vrabie. În urmă cu câteva zile, a venit și primul răspuns oficial de la Compania Națională de Investițiila noile cereri depuse de primărie: alocarea de fonduri este refuzată, pe motiv că nu este o necesitate.


Comuna are un buget de investiții de 100.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă că practic îi este imposibil să realizeze cu eforturi proprii această investiție. În plus, pagubele produse de inundații au fost de aproape 1,5 milioane euro. S-a reușit însă deja repararea unei bune părți din stricăciuni. Parcul central, de exemplu, a fost reamenajat.


Primarul Vrabie a dezvăluit și un lucru inedit: mesajele de atenționare de inundații din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, la prima inundație, au sosit după ce apele ajunseseră în sat de circa o oră.
 
jooble.org