Ce planuri de viitor are primarul incompatibil Stelian Gheorghe

Ce planuri de viitor are primarul incompatibil Stelian Gheorghe(1260)


Primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe, se află la al patrulea mandat în fruntea administraţiei locale. Recent, el a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Potrivit inspectorilor de la ANI, Stelian Gheorghe, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a exercitării simultane atât a funcţiei de primar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a S.C. RAJA S.A. Constanţa.


Despre situaţia creată, primarul a spus că avea obligaţia de a reprezenta comuna din care face parte în diverse societăţi comerciale de interes local. El a precizat că va ataca decizia ANI în instanţă în speranţa că magistraţii vor face dreptate.
Chiar şi aşa, el continuă strategia de dezvoltare a localităţii.


Unul din cele mai importante proiecte care i-a dat ceva bătaie de cap vizează construcţia unei grădiniţe la standarde europene, dar, edilul spune că nu se dă bătut iar la toamnă copiii vor studia într-o unitate de învăţământ nouă.


„După cum ştiţi, am tot avut probleme cu grădiniţa nouă din Topraisar a cărei lucrare a început în anul 2008. Această investiţie s-a derulat cu dificultate, din cauza faptului că, Ministerul Educaţiei nu a mai alocat sumele necesare finalizării instituţiei. Totuşi, cu bani de la bugetul local am reuşit să facem acoperişul, astfel riscam ca o parte din lucrare să se degradeze în timpul iernii. Clădirea în care va funcţiona grădiniţa este în regim P+1, cu şase săli de clasă, vestiare, toalete, duşuri, cabinet medical, loc de joacă pentru cei mici, în total având o capacitate de 160 de locuri. Ne-am propus ca în acest an, la toamnă, să finalizăm construcţia cu bani de la bugetul local”, a spus Stelian Gheorghe.


El a mai precizat că, după inaugurarea noii grădiniţe, vechiul imobil, în care se ţin cursurile preşcolare la această dată, va fi valorificat în cadrul unui proiect cu Ministerul Muncii. Mai exact, clădirea va fi transformată într-un centru pentru copiii din Topraisar care au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.


Un alt proiect pe care îl are în lucru primarul de la Topraisar este cel care vizează amenajarea unui drum de exploatare agricolă.
„În momentul de faţă, mai avem în lucru un proiect ce priveşte amenajarea unui drum de exploatare agricolă la Topraisar. Fondurile în valoare de 1,5 milioane de euro necesare pentru realizarea proiectului vin prin Măsura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii, din cadrul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală. Drumul de exploatare se va întinde pe o suprafaţă de 11 kilometri şi va ocoli localitatea, fiind destinat traficului utilajelor agricole”, a spus şeful administraţiei locale din Topraisar.


Stelian Gheorghe a mai spus că aşteaptă să vadă care vor fi noile
programe europene, ce se vor derula în perioada 2014-2020, şi pentru ce obiective ar putea să mai atragă bani pentru localitatea Topraisar.
jooble.org