MASTERAT ÎN JERTFĂ ȘI LACRIMI DE CROCODIL

MASTERAT ÎN JERTFĂ ȘI LACRIMI DE CROCODIL(3078)


Față de alți demnitari ai patriei noastre iubite, trăiască și înflorească, Claudiu Palaz nu ne dă nouă, cum s-ar putea crede, lapte, carne, pene, ouă și alte produse perisabile marca Mazăre. Și, cu toate acestea, a avut un curaj nebun de a candida la funcția de primar al orașului Constanța, ceea ce, fără pachete, nu se ezistă! De când a trecut la PMP, Claudiu Palaz a devenit brusc cel mai mare producător de lacrimi de crocodil, echivalente cu apa de ploaie de la noi. Cândva, apa de ploaie avea o utilitate domestică. Era folosită la spălatul rufelor de femeile de la țară, ceea ce, în politică, este de neconceput...În politică, rufele se spală în văzul lumii, chiar dacă nu mai este generalul Oprea la putere, până la ultima izmană... În materie de ipocrizie, Claudiu Palaz a reușit performanța de a-și întrece mentorul, punându-l iute pe targă! Mă refer, desigur, la Traian Băsescu, singurul actor în pijamale pe scena politică, unde se căznește din răsputeri să pozeze în victimă politică. Ceea ce ție nu-ți place, vorba aia, altuia nu-i face! Domnul Palaz știe că, și în politică, meseria, echivalentă uneori cu șmecheria, se fură! Altfel, nu evoluezi, chiar dacă ai cămara plină de masterate! Unele dintre cele mai năstrușnice cu putință. Cum ar fi, de pildă, masteratul în jertfa populară, că tot le place unor politicieni să pozeze în eroi ai neamului românesc! Acum, eroismul și jertfa nu se mai evaluează în fapte. Ca să o apuci pe urmele Ecaterinei Teodoroiu, a nu se confunda cu cea cu dric la poartă, e musai să susții un masterat! Într-o oarecare logică a prostiei native, după jettfa cu putință, urmează masteratul în depunerea coroanelor...

Vorbeam despre ipocrizie, esența politichiei noastre. Așa se face că, de când e în PMP pe o poziție fruntașă, foarte multe din creațiile diversioniste băsiste, precum și învățături ale fostului președinte, se regăsesc în repertoriul liderului județean al acestui partid a cărui siglă ne amintește de efectele țuicii din mere băute în exces... Domnia sa a preluat până și jocul de scenă al lui Băsescu, mai puțin dansurile țigănești din primul mandat al președintelui, cu trimitere la secvența în care bătea pământul cu palma, jucând rolul modern al lui Ion, viitorul moșier la Nana. Lacrimile de crocodil joacă un rol important în tentativa politicianului de a mima, în anumite împrejurări pentru țară sau pentru urbea sa natală, rolul victimei. La acest capitol, avem destui pretendenți talentați. Poate că ar trebui și ei să-și dea masteratul, susținând o singură probă - plânsul în hohote cu lacrimi de crocodil, proba practică. Ca naționalist ce sunt, nu înțeleg ce caută crocodilul în povestea asta, când avem atâtea și atâtea surse autohtone de lacrimi prefabricate în țărișoara asta! Nu-i așa, coane Iancule?

Până acum, lacrimile de crocodil i-au servit de minune domnului Claudiu Palaz, scoțându-l basma apretată în diverse situații marcate de diverse aluzii. Ca să ajungă prefect, a plâns cu lacrimi de crocodil în poala lui Mircea Banias, pe atunci, liderul Partidului Democrat Constanța, udându-i din abundență cămașa de flăcău. În cazul unui apolitic basma curată, lacrimile de crocodil echivalează cu o recomandare de bună purtare și chiar bune maniere, după noul profil al politichiei. Până la acest moment istoric, acoperit sau neacoperit, nu se știe, tot pe bază de lacrimi de crocodil, i-a îndulcit, apolitic vorbind, pe alți doi prefecți în subordinea cărora s-a aflat. Mă refer, desigur, cu lacrimi de crocodil, la Martin și Culețu. Drept recunoștință că a fost păstrat pe funcția pe care o deținea la momentul respectiv, înjura partidele de unde provin aceștia - PSD și PNL! În cazul domnului Palaz, lacrimile sale au un profund caracter științific, fiind colectate direct din puțul gândirii sale personale, unde a și căzut în timpul luptei sale pentru șefie cu un anume domn Nicolaescu, fost și el subprefect al județului...Din fericire, puțul nefiind prea adânc, Claudiu Palaz a fost salvat în termen. Cu acest prilej, în puțul gândirii sale personale au fost descoperite tone de masterate, diplome de merit, atestate și acreditări, precum și o lucrare de doctorat. Sigur, nu pun la îndoială autenticitatea acestora, dar stau și mă întreb, cu lacrimi de crocodil, când învăța și când conducea domnul Palaz județul! În rest, toată stima și mândria! Să nu aibe soarta lui Ponta, care nu a reușit să se licențieze pe teme de jertfă și acte eroice personale la Mărășești și în alte locuri pe unde pe aici nu se trece...

De câte ori i se pun întrebări incomode, fostul prefect răspunde cu torente de lacrimi de crocodil, generând confuzie. De pildă, au apărut în presă rechizitorii în care se face vorbire despre instituția Prefecturii Constanța, într-o speță cu retrocedări, dar nu se precizează pe care clanță s-au găsit amprente! Claudiu Palaz știe ca nimeni altul să folosească lacrimile de crocodil în favoarea sa. Chiar și atunci când înjura PSD, după care, cu lacrimi de crocodil în ochi, cerea iertare, după sloganul de ordine interioară, Felix Stroe, să mă ierți, eu și tătuca eram bieți! Bieții de ei!

Am avut privilegiul de a vizita puțul gândirii domnului Palaz. Ce credeți că am găsit acolo? Întreaga colecție de acuze, înjurături și blesteme emanate de Claudiu Palaz la adresa PSD. De curiozitate, am vrut să văd câte dintre acestea sunt adresate direct lui Felix Stroe. După cum am intuit, nici una! Ar fi interesant de aflat și câte lacrimi de crocodil a vărsat Claudel în poala liderului pesedist! Domnule Palaz, din acest punct de vedere, sunteți bine instruit. Dai în Felix, dai în tine, dai în fabrici și uzine! Dacă a văzut că Felix Stroe e o nucă mult prea tare pentru domnia sa, pentru că dințișorii săi de lapte nu-l ajută prea mult ca să-l muște de cur, a început să-i înjure pe liberali!

Spre disperarea sa, nu-l bagă nimeni în seamă!
 
jooble.org