Primarul George Scupra, Ovidiu, bilanț la un an: ”Nu am putut crea locuri de muncă”

Primarul George Scupra, Ovidiu, bilanț la un an: ”Nu am putut crea locuri de muncă”(1813)


Aflat la primul mandat în fruntea administraţiei publice din oraşul Ovidiu, George Scupra, şi-a prezentat, ieri, activitatea realizată până la acest moment.


Edilul spune că a considerat imperios necesar ca, la un an de la instalarea lui ca primar, să întocmească un raport de activitate, în care să prezinte ceea ce a reuşit, împreună cu reprezentanţii Consiliului Local Ovidiu să facă şi ce planuri de viitor au.


El a spus că toată lumea trece printr-o perioadă dificilă, motiv pentru care resursele financiare la bugetul local sunt mult sub nevoile comunităţii, însă, chiar şi în aceste condiţii, a încercat să prioritizeze
într-o oarecare măsură investiţiile la nivel local.


„Am considerat că trebuie să ne îndreptăm atenţia spre componenta socială, luând o serie de măsuri care s-au dovedit a fi apreciate. Şi mă refer aici la gratuităţile pe transportul în comun acordat pensionarilor, persoanelor cu dizabilităţi, elevilor şi studenţilor. De asemenea, în campania electorală am promis o grădiniţă cu orar prelungit. Fondurile au fost insuficiente, dar, cu toate acestea, am făcut demersurile necesare şi am înfiinţat o grupă de grădiniţă cu orar prelungit cu 30 de copii. Eforturile noastre au fost apreciate dovadă fiind faptul că am primit solicitări pentru o a doua grupă cu 20 de copii”, a declarat George Scupra.


Edilul a adăugat că, din punct de vedere investiţional a dorit să rezolve problemele cu adevărat presante, şi a dat ca exemplu, finalizarea reţelei de apă şi a celei de gaze din Cartierul Tineretului.


De asemenea, pietruirea totală a străzilor din satul Poiana, schimbarea conductei magistrale de apă din acelaşi sat, pietruirea din cartierul Ovidiu Sud, decolmatarea canalului paralel cu strada Delfinului, sprijinirea crescătorilor de animale din Poiana, prin redarea păşunii, sunt doar câteva dintre problemele care şi-au găsit rezolvare în primul an de mandat.


„În campania electorală vorbeam despre parteneriatul CJC şi Primăria Ovidiu. Drept dovadă, CJC a alocat deja 140.000 de lei pentru un centru de informare turistică, a intrat în parteneriat cu Primăria Ovidiu şi Primăria Năvodari, pentru reabilitarea drumului de 10 kilometri dintre cele două oraşe. De asemenea, ne oferă sprijin pentru financiar pentru reabilitarea drumului Ovidiu-Galeşu- Poarta Albă”, a mai spus edilul din Ovidiu.


Locuitorii satului Poiana nu au beneficiat de atenţia vechii administraţii locale chiar dacă erau depuse lunar solicitări în ceea ce priveşte pietruirea străzilor sau reabilitarea conductei de apă. Schimbarea primarului a însemnat şi schimbarea situaţiei din sat. Astfel, la mijlocul anului trecut, Primăria Ovidiu a demarat lucrările de pietruire totală a străzilor, lucrări care au continuat şi în acest an, fiind în prezent finalizate.


Nici locuitorii din satul Culmea nu au fost uitaţi. Cele aproximativ 20 de familii care locuiesc în blocul din satul Culmea au beneficiat pentru prima dată de ajutorul autorităţii locale. Astfel, în urma mai mult sesizări venite din partea oamenilor, primarul George Scupra a luat decizia de reabilitare totală a acestui bloc.


„Nimeni nu s-a interesat de soarta acestor oameni. Cei mai mulţi de acolo au lucrat la fostele ferme din zonă, care, din nefericire, s-au desfiinţat. Fără venituri, oamenii nu au avut posibilităţile financiare să înceapă reabilitarea. Acoperişul era aproape distrus, iar subsolul era plin cu apă. În aceste condiţii, am considerat că oamenii trebuie să beneficieze de sprijinul nostru. Am alocat suma de 200.000 de lei, bani cu care s-au achitat lucrările de refacere a acoperişului şi de curăţare a subsolului”, a declarat George Scupra.


La finalul conferinţei de presă, referitor la activitatea realizată în primul an de mandat, primarul a lăsat să se înţeleagă că nu este mulţumit în totalitate.


„Cu siguranţă îmi doresc mai mult, dar bugetul pentru investiţii pe anul în curs a fost de 27 de miliarde de lei vechi. Sunt şi lucruri pe care încă nu le-am putut rezolva. Unul dintre ele este crearea de locuri de muncă. Totuşi, cele două investiţii private, în valoare de 13 milioane de euro, vor conduce la crearea de locuri de muncă. Am făcut toate eforturile necesare, în limita bugetului disponibil. Nu am stat pe gânduri, am pornit în forţă încă din primele zile, cu proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi cele privind asfaltarea, realizarea reţelei de canalizare, a reţelei de apă şi a celei de gaz”, a mai spus George Scupra.
jooble.org