Cristina Dumitrache l-a sprijinit pe Cernea pentru a proteja persoanele aflate în concubinaj

Cristina Dumitrache l-a sprijinit pe Cernea pentru a proteja persoanele aflate în concubinaj(419)


Deputatul Cristina Dumitrache afirmă că a sprijinit propunerea legislativă privind parteneriatul legislativ, care a fost înregistrată la Senat cu nr. B486/4.07.2013, în primul rând pentru a reglementa concubinajul.

"Prin semnarea acestui proiect am avut în vedere în primul rând protejarea drepturilor persoanelor aflate într-o relaţie de lungă durată, un aşa-zis "concubinaj", în care cei doi parteneri care convieţuiesc împreună trebuie să se bucure de responsabilităţi şi avantaje similare "soţilor".
Într-o societate evoluată, civilizată în care se regăsesc numeroase cupluri care convieţuiesc împreună fără un "certificat de căsătorie" trebuie să existe o reglementare legală care să protejeze deopotrivă, drepturile partenerilor, ale copiilor rezultaţi din această relaţie şi bunurile comune dobândite în cursul acestui parteneriat”, a precizat Cristina Dumitrache.

”Recunoaşterea acestor familii în afara sferei căsătoriei este o reflectare şi o transpunere în plan legislativ a evoluţiei societăţii, reprezintă o şansă reală acordată unor persoane, de cele mai multe ori defavorizate, de a avea reglemantări precise cu privire la obligaţiile comune de susţinere şi întreţinere, de plata a taxelor sau de intrarea în posesia unor drepturi precum: dreptul de succesiune, pensia de urmaş sau dreptul la asistenţă medicală. Faptul că art. 21 din acest proiect prevede că serviciile medicale pot fi acordate "unuia dintre parteneri, care nu deţine asigurare medicală, în baza asigurării medicale a celuilalt partener" a determinat în mod substanţial decizia mea de a susţine acest proiect, deorece consider că accesul tuturor cetăţenilor la asistenţă medicală este esenţial”, a mai spus deputatul PSD.

Propunerea legislativă va fi luată în discuţie în sesiunea din toamnă a parlamentului.
 
jooble.org