Veste bună pentru pomicultori

Veste bună pentru pomicultori(822)


Fermierii din sectorul pomicol pot obține până la 1,5 milioane de euro, ajutor de la stat pentru dezvoltarea afacerilor, a anunțat Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Ajutorul reprezintă maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile.
AFIR a publicat pe pagina oficială de internet a Agenției varianta finală a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor de stat GBER

Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol în vederea obţinerii de produse neagricole”, aferentă Submăsurii 4.2a „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol.”Totodată, împreună cu această schemă de ajutor de stat va putea fi accesată și o Schemă de ajutor de minimis pentru „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol în vederea obținerii de produse neagricole”.

Măsurile sunt în linie cu „Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate”, lansat de premierul Dacian Cioloș în luna martie 2016, prin care se urmărește, între altele: stimularea mediului de afaceri din mediul rural, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale, reducerea diferențelor dintre mediul rural și urban. Pachetul de măsuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la secțiunea Obiective, subsecțiunea Strategii-Politici-Programe.
jooble.org