Gigi OANCEA a fost printre cei care “i-au ridicat” pe MAZĂRE – CONSTANTINESCU- STRUTINSKI!

Gigi OANCEA a fost printre cei care “i-au ridicat” pe MAZĂRE – CONSTANTINESCU- STRUTINSKI!(1412)


Pentru că în comunicatele şi anunţurile, oficiale sau personale, ale celor care au reacţionat la dureroasa veste a neaşteptatului deces al fostului scafandru (care a lucrat şi cu celebrul Jacques Yves COUSTEAU!) şi, ulterior, potent om de afaceri constănţean G(h)eorg(h)e (pentru prieteni: Gigi) OANCEA, nu am găsit referiri la ceea ce a însemnat acest om pentru tripleta Radu Ştefan MAZĂRE – Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU – Sorin STRUTINSKI (şi pentru alţii, care au fost în, sau pe lângă echipa de la săptămânalul “CONTRAST”, apoi “TELEGRAF”: Valentin Ionescu – “Grizzli”, Bogdan Ionescu şi alţii, astăzi oameni de succes, mai ales pecuniar), facem noi oficiul de a (re)aminti câte ceva.

Ce-ar fi fost Mazăre, Constantinescu, Strutinski, fără doctorul Dida ori Gigi Oancea?!...

“Nea Gigi” a fost printre cei care au contribuit, substanţial chiar!, la creşterea, (aproape la modul cel mai propriu al cuvântului…) acestor tineri, pe atunci (imediat după aşa-numita “revoluţie”)! Odată cu ridicarea restaurantului “ON PLONGE”, în Portul Turistic “Tomis”, în 1990, i-a… ”ridicat” şi pe băieţii aceştia! Toată evoluţia lor ulterioară a fost însoţită de personalitatea lui Gigi Oancea. Dacă doctorul Corneliu DIDA (Dumnezeu să-l odihnească şi pe el) le-a fost un fel de mentor spiritual, “Nea Gigi” le-a fost unul dintre instructorii pe partea materială, mercantilă, a evoluţiei lor.

Dacă n-am aminti decât despre “BRICK”, unde i-a fost asociat lui Strutinski… Şi (în) câte şi mai câte alte investiţii şi afaceri. Ne oprim, doar deocamdată!, aici, cu aceste amănunte, pentru a lăsa loc, în această tristă (inclusiv pentru subsemnatul) zi a înmormântării acestui prieten, doar sentimentelor de compasiune şi sincer regret, transmise familiei îndurerate.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ!
 
jooble.org