Trafic monitorizat astăzi pe A2

Trafic monitorizat astăzi pe A2(743)


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe A2  București – Constanța traficul rutier se desfăşoară fără probleme de fluenţă. Până la această oră, nu au fost semnalate evenimente rutiere și nici blocaje sau coloane.

Prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti – Constanţa, se trece fără probleme de fluenţă. Reamintim, totuşi, conducătorilor auto, că prin staţia de taxare de se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Pe DN39 Mangalia – Agigea, se circulă mai îngreunat la ieșirea de pe A4 și intrarea pe DN39, la Agigea, aceasta și din cauza diminuării capacității de circulație a drumului național (două dintre cele patru benzi ale podului fiind închise din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea). De asemena, și pe raza staţiunii Eforie Nord traficul rutier este mai intens, însă nu sunt semnalate blocaje în trafic.

Pe DN1 Brașov – Ploiești nu sunt semnalate probleme deosebite de fluență, însă traficul rutier este mai intens pe segmentul Azuga – Bușteni al DN1 precum și în zona Comarnic.

Autostrada A2 București – Constanța poate prelua fără probleme valorile ridicate de trafic, însă este posibil ca, din a doua parte a zilei, valorile de trafic să înceapă să crească și să se circule în coloană pe sensul de mers către capitală. Recomandăm conducătorilor auto care se deplasează pe A2 București – Constanța:

- să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă; să respecte limitele legale de viteză; să folosească luminile de întâlnire; să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie; să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc; să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii; în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

În vederea monitorizării traficului rutier și pentru asigurarea fluenței acestuia, un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola, și în acestă zi rețeaua de drumuri publice pe ruta A2 – A4 – DN39.
jooble.org