Tineretul Naţional Liberal, partener SEATHER  la Constanţa

Tineretul Naţional Liberal, partener SEATHER la Constanţa(846)


Filiala Constanţa a Tineretului Naţional Liberal, împreună cu Asociaţia cultural-artistică TEEN TALENT şi Trupa AICI, organizează în perioada 22-28 august a.c., la Constanţa, Festivalul SEATHER.

Tineri actori cunoscuţi de pe scenele din București și Constanţa vor lucra cu adolescenţii pasionaţi de teatru din oraşele Iași, Botoșani, Satu Mare, Câmpina, Adjud, Timișoara şi Constanţa în cadrul celui mai interactiv festival de teatru din România. Festivalul-pilot SEATHER se află la prima ediţie, iar tinerii cu talent vor putea evolua alături actori cunoscuți ai scenei româneşti şi vor avea posibilitatea de a învăţa tot ce se întâmpla pe scenă, dar şi în spatele cortinei.

„Structura festivalului SEATHER va fi diferită faţă de alte festivaluri pentru tineri. Participanţii vor forma trei grupuri mixte pentru a avea posibilitatea să se cunoască între ei şi să lucreze fiecare cu oameni noi. Am pregătit un program de workshop-uri susţinute de tinerii artiști din diferite zone precum coregrafie, muzică, vorbire scenică, improvizaţie, Comedia dell arte, jonglerie, teatru, sport şi multe altele. Cele trei grupe formate trebuie să construiască alături de un trainer coordonator un spectacol regizat pe o temă dată. În ultima seară a festivalului, duminică, va fi organizat un spectacol dedicat constănţenilor la Teatrul de Stat Constanţa. Vor fi aproximativ 50 de tineri implicaţi în acest proiect, care vor putea învăţa lucruri noi de la actori veniţi de pe marile scene ale României. Mă refer aici la Cristi Iacob sau Carmen Tănase care au anunţat că vor fi prezenţi la acest eveniment. Mai contăm şi pe prezenţa actriţei Maia Morgenstern a promis că va face tot posibilul să ajungă să îi cunoască pe aceşti tineri”, a declarat preşedintele TNL Constanţa, Bogdan Bola.


04 august                                                                                 2016 Filiala TNL Constanţa
jooble.org