Poliția acționează împotriva braconajului piscicol

Poliția acționează împotriva braconajului piscicol(971)


Poliția Română continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol. Astfel, polițiștii au efectuat 4 controale în Delta Dunării și unul la Marea Neagră, în urma cărora au ridicat 75 de kilograme de pește, 12 kilograme de icre, o ambarcațiune și un motor de ambarcațiune, 4 setci cu fir textil, 10 unelte din plasă monofilament și un pripon de Dunăre, cu 56 de cârlige.

În perioada 22 – 24 iulie a.c., Poliția Română a continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole.

Astfel, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării din cadrul Direcției de Ordine Publică – I.G.P.R. au efectuat 5 controale, dintre care 4 în Delta Dunării și unul la Marea Neagră.

În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 17.000 de lei, respectiv 75,7 kilograme de pește, dintre care peste 20 de kilograme de sturioni (14 exemplare de păstrugă și nisetru), 12 kilograme de icre, o ambarcațiune și un motor de ambarcațiune, 4 setci cu fir textil, 10 unelte din plasă monofilament și un pripon de Dunăre, cu 56 de cârlige.
jooble.org