TURISTUL DE PE ZEBRĂ 19

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 19(1215)


* Un nou weekend de coșmar pentru turiştii care se s-au cazat în acest weekend în sudul litoralului. Pe podul de la Agigea s-au format coloane de mașini, încă de la primele ore ale dimineților, nervii șoferilor fiind întinși la maxim. CNADNR menține restrictiile de circulatie, astfel că se circula doar pe o singură bandă spre stațiunile din sudul litoralului.

* Având în vedere că prognoza meteo indica pentru sâmbătă, 23.07.2016, temperaturi destul de ridicate și grad de disconfort termic accentuat, cu indice temperatură/umezeală (ITU) care depășește 80 de unități, Primăria municipiului Constanța a asigurat, ca măsuri de prevenție, dozatoare de apă rece pentru a veni în sprijinul constănțenilor, în următoarele locații: 1. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski; 2. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II; 3. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură; 4. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud( Poarta 6); 5. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor; 6. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piațeta Badea Cârțan; 7. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET; 8. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară; Pe lângă cele 8 centre, Primăria Constanța în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte trei corturi dotate cu dozatoare de apă rece în următoarele locații: 1. City Park Mall 2. Delfinariu, stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia; 3. Tomis III, în apropiere de A.N.A.F. Mai mult, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa are în planul său de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenţa medicală de urgenţă între orele 10:00 și 18:00. În plus, în cazul în care situația o va impune, se asigură stropirea carosabilului. Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetăţenii să evite expunerile la soare în special în intervalul 12-16, iar în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și consumul de lichide. Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel. 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

* Cerșetoria este un fenomen cu care autoritățile se luptă de ani de zile. La Constanța, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Primăria, prin Poliția Locală și Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța (IPJ), au făcut front comun pentru combaterea acestuia. O parte din vină o au cei care le dau bani acestor persoane, spune Atena Fătu, inspector în cadrul DGASPC. „De când am început aceste activități, avem 7 copii instituționalizați, din păcate, pentru că, familia, nu numai că îi folosea la cerșit, dar locuiau în condiții insalubre. Unul dintre copii a necesitat inclusiv încadrare în grad de handicap. Mai avem un alt caz cu doi copii. Dacă părintele nu își dă acordul în urma consilierii, nu putem intra în Comisia pentru Protecția Copilului pentru instituirea unei măsuri de protecție și atunci ne-am adresat instanței și am luat copii cu ordonanță.(…) Din ceea ce vede în fiecare vară, din păcate, nu sunt constănțeni. Adresez rugămintea cetățenilor orașului Constanța să ne sesizeze și să nu mai susțină fenomenul financiar.” În luna aprilie a acestui an, comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Poliției Municipiului Constanța, declara pentru Radio Constanța că fenomenul poate fi eradicat. „Noi am stabilit niște zone pretabile pentru fapte de acest gen. Am intervenit în zonele respective. Evident că, în momentul de față, asistăm la o migrație a celor care apelau la mila publicului, din zonele respective, care sunt verificate de mai multe ori pe zi de către polițiști către alte zone, respectiv parcările de la supermarket-uri, lăcașele de cult. Ca atare, ne-am distribuit forțele și pe zonele respective. Din punctul meu de vedere, fenomenul poate fi controlat, poate fi gestionat în mod corespunzător și, de ce nu, eradicat”, declara atunci comisarul șef Tudorel Dogaru. Poliția Locală poate sancționa aceste persoane, spune Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. „Echipajele de Poliție Locală identifică și sancționează persoanele care apelează la mila cetățenilor. De-a lungul timpului au fost organizate acțiuni tematice în care a fost implicată și DGASPC, având în vedere faptul că se foloseau copiii pentru practicarea cerșetoriei. Pentru a reduce acest fenomen, Poliția Locală apelează la conducătorii auto să nu le mai dea bani în intersecții pentru că, în acest fel, nu fac decât să dea amploare fenomenului.” Până acum, polițiștii au întocmit dosare penale pentru fapte de cerșetorie comise de aparținători, sau de un major prin intermediul unui minor, sau chiar în prezența acestuia.

* Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Constanţa, împreună cu inspectori din cadrul I.T.M. Constanța, reprezentanți ai D.S.V.S.A. și D.S.P. Constanța, au desfăşurat activități specifice de verificare în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia privind unitățile hoteliere și de alimentație publică, aplicând sancțiuni contravenționale de peste 21.000 de lei. La data de 22.07.2016, polițiștii constănțeni, împreună cu reprezentanții instituțiilor mai sus menționate, au verificat 6 societăți comerciale cu profil de alimentație publică și cazare, aplicând 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 21.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, fiind constatată și o infracțiune prevăzută de Legea nr. 31/1990. În cadrul acestei activități, au fost efectuate verificări și la o unitate hotelieră din stațiunea Mamaia unde inspectorii din cadrul D.S.P. Constanța au aplicat o amendă pentru producerea de zgomot care depăşește limitele maxime stabilite de normele de igienă în vigoare şi care pot crea riscuri pentru sănătatea comunitară, potrivit H.G. nr. 857/2011. Acțiuni similare vor continua pe toată perioada sezonului estival 2016 pentru creşterea siguranţei turiştilor și prevenirea faptelor antisociale din stațiunea Mamaia și municipiul Constanța.

ALTFEL DE PUBLICITATE

Urgent angajăm pe litoralul românesc barmani fete şi ajutor bucătar femei în stațiunea Olimp aproape de plajă. Se oferă cazare şi trei mese pe zi, salariu bun, condiţii foarte bune. Mai multe detali la tel 0733121910.

Angajăm la vila cu 23 camere în Costinești , 4 cameriste cu salariu net de 1300 lei, cu carte de muncă, masă și cazare gratuite pe perioada mai-septembrie 2016. Nr. telefon 0745169798 .

BULA, soţia lui PĂCALĂ
 
jooble.org