TURISTUL DE PE ZEBRĂ 18

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 18(1120)


* Astăzi va începe o nouă ediție a Ligii I de fotbal. În partida inaugurală a sezonului, FC Viitorul Constanța va întâlni în deplasare pe FC Voluntari. Meciul de pe Stadionul „Anghel Iordănescu” este programat la ora 18,30. Tot în această seară, de la ora 21 se va juca partida Pandurii Tg. Jiu – CSU Craiova, ambele jocuri fiind transmise în direct la Digi Sport 1.

* Comisariatul Județean Constanța pentru protecția Consumatorilor a amendat cu 15.000 de lei o unitate hotelieră din stațiunea Venus, în urma unui control care a dus la descoperirea mai multor nereguli. Verificările au fost lansate după ce trei turiși care au mâncat la restaurantul hotelului au suferit toxiinfecții alimentare. Aceștia s-au prezentat meircuri seară la Spitalul Municipal Mangalia, unde au stat sub perfuzii timp de două ore, însă nu au necesitat internarea. Paul Anghel, reprezentantul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ne-a informat că este vorba despre complexul Mera Resort, unde au fost descoperite alimente expirate, păstrate la temperatură improprie și fără elemente de identificare. La control au participat și echipe de la Direcția pentru Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care au prelevat probe din alimente.

* Sute de tulceni şi turişti sunt aşteptaţi de pe 24 iulie, în Piaţa Tricolorului, la cea de-a 11-a ediţie a Săptămânii Filmului Interetnic. Astfel, luni 24 iulie va fi seara evreiască şi rromani, luni 25 iulie, seara armână, meglenoromână şi germană. Marţi, 26 iulie, seara elenă – miercuri, 27 iulie, seara bulgară, ucraineană şi italiană, iar joi, seara rusească şi vineri, seară turcească şi tătăreacscă. Ultima seară a festivalului, sâmbătă 30 iulie, va fi cea românească. Festivalul Săptămâna Filmului Interetnic un proiect iniţiat şi implementat de Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers), cu sprijinul financiar al Guvernului României prin Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului, ce are drept scop realizarea unei tradiţii locale de proiecţie de filme şi promovarea multiculturalităţii judeţului Tulcea.

* Trafic de coșmar și astazi la intrarea în municipiul Constanța. Nervii șoferilor sunt întinși la maxim din cauza lucrărilor care se desfășoară pe DN2A. Coloana de mașini se întinde pe câțiva kilometri întrucât se circulă cu viteza melcului. * Asociaţia Alucro desfăşoară şi anul acesta o campanie de conştientizare pe litoral, cu privire la colectarea dozelor de aluminiu, în detrimentul aruncării acestora în locuri neadecvate.

* Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” este programată pentru perioada iulie – august (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia, unde turiştii sunt aşteptaţi pentru o doză de atitudine. Campania ExtravaCANza – Şi mama reciclează! are ca scop informarea şi conştientizarea turiştilor cu privire la importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu şi implicit ecologizarea plajelor prin acţiuni personale ale turiştilor de strângere a dozelor şi depozitarea lor în containerele special amenajate sau sistemele inteligente disponibile în hypermarketuri. Astfel, noutatea absolută din această ediţie va fi dată de prezenţa unui aparat de colectare a dozelor denumit şi TBRM – take back revending machine, care va da posibilitatea turiştilor să opteze în schimbul dozelor pentru un premiu rece bere sau energizant (pentru persoanele peste 18 ani) sau răcoritoare pentru minori, precum şi pentru alte premii cum ar fi pixuri, prosoape şi sacoşe din pânză oferite instant de către organizatori. Întreaga cantitate colectată pe parcursul evenimentelor va fi ridicată de către colectorul autorizat Can Pack Recycling şi trimisă către reciclare, în scopul revalorificării. Evenimentul va unul interactiv şi va cuprinde acţiuni cu jocuri sportive (campionatul de fotbal Every Can Counts sau concursuri de volei) şi distracţie pentru toate categoriile de vârstă (face painting pentru copii, personaje, muzică etc).

* Constanţa este gazda International Black Sea Summer Festival şi aConcursului Internaţional al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”. Evenimentul se va deschide, vineri, 22 iulie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă, cu un recital de flaut, inclus în concurs, susținut de coreencele Dong Ju Lee și Ji Eun Lee, acompaniate la pian de constănțeanca Andrada Ștefan. Duminică, de la ora 19.00, melomanii sunt invitați în sala teatrului la spectacolul finaliștilor concursului internațional al TNOB, sub bagheta dirijorului Jin-Kwon Lee. În program se vor afla lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro”, Antonio Vivaldi – Concertul în La minor pentru două flaute și orchestră, Johann Sebastian Bach – Concertul în Do minor pentru două piane și orchestră și Domenico Cimarosa – Concertul în Sol major pentru două flaute şi orchestră.
Soliștii serii vor fi: Ye Jin Bok, Ye Bin Shim, Min Ah Kim, Si Heon Oh, Yun Seok Kim, Min Seo Kim, Su Bin Cho, Ji Won Park, So Young Lim, Soo Jung Lee, Hye Jin Kwon, Seong Hyeon Kim, Min Kyeong Son, Jeong Uk Ju, Dong Ju Lee, Ji Eun Lee. Mai multe informaţii, pe site-ul oficial al TNOB.
 

ALTFEL DE PUBLICITATE

Urgent angajăm pe litoralul românesc barmani fete şi ajutor bucătar femei în stațiunea Olimp aproape de plajă. Se oferă cazare şi trei mese pe zi, salariu bun, condiţii foarte bune. Mai multe detali la tel 0733121910.

Angajăm la vila cu 23 camere în Costinești , 4 cameriste cu salariu net de 1300 lei, cu carte de muncă, masă și cazare gratuite pe perioada mai-septembrie 2016. Nr. telefon 0745169798 .

BULA, soţia lui PĂCALĂ
 
jooble.org