TURISTUL DE PE ZEBRĂ 17

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 17(1601)


Ieri, steagul rosu a fost arborat pe 20 de km de plaje, la Eforie Nord, Eforie Sud, Olimp, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche. Vasile Borteş, şeful salvamarilor din sudul litoralului: „Am fost înştiinţaţi de cei din Constanţa că urmează trei zile de foc pentru tot litoralul: vânt puternic, curenţi puternici, rafale de vânt”. Salvamarii spun că fac eforturi mari să-i convingă pe turişti să nu intre în apă, dar mulţi se aventurează în valuri fără să ţină cont de sfaturile lor. În celelalte staţiuni, salvatorii au arborat steagul galben, semn că pot intra în apă doar cei care pot înota foarte bine. Meteorologii spun că este furtună în largul mării, unde valurile sunt înalte de câţiva metri.

* Situație incredibilă semnalată de niște turiști din Arad, la deja celebrul hotel Histria din Mamaia. Deoarece anul trecut în august, hotelul Histria a fost găsit branșat ilegal la ENEL, în acest sezon unitatea de cazare este alimentată de un generator. Turiștii cazați la hotelul alăturat, Tomis, nu se pot odihni și nu pot sta cu geamurile deschise, din cauza zgomotului făcut de generatorul electric.

* CFR Călători pune la dispoziția celor care merg la Mare, cu trenul, la final de săptămână, “biletul de weekend. Astfel, pentru fiecare sfârşit de săptămână, ”biletul de weekend” oferă posibilitatea de a călători cu reduceri de până la 35%, pe orice rută, tur-retur, cu orice tren, în funcţie de numărul weekend-urilor alese dintr-o lună (adică, 2, 3 sau 4 weekend-uri). De exemplu, cu “biletul de weekend”, preţurile aferente unei călătorii din cele patru weekend-uri (dus-întors) sunt: La Trenul Tineretului: București – Constanţa: 23,07 lei / sens / călătorie în loc de 33,40 lei cât ar fi tariful standard la tren Regio; Piteşti – Constanţa: 30,29 lei, în loc de 44,50 tariful standard la tren Regio. La Trenurile Soarelui: București Nord – Constanţa: 40,36 lei (pentru cele cu rang de trenuri InterRegio) în loc de 60 lei cât sunt tarifele standard; Ploieşti Vest – Constanţa: 44,78 lei, în loc de 66,80 lei; Braşov sau Caracal – Constanţa: 53,30 lei, în loc de 79,90 lei.

* Trupa Sufleţel îi invită pe cei mici la un spectacol interactiv plin de eroi… la Întâlnirea Super-eroilor! Lumea are nevoie de super-eroi şi ştim sigur că aceştia există în fiecare din voi! Spiderman, Batman şi Catwoman vin în Oraşul Imaginat pentru a întâlni copiii cu super-puteri şi cu inimi de campioni! Aşa că dacă ai o super- putere – fie că se numeşte creativitate, fie că e înţelegere sau toleranţă, fie că e curajul de a fi tu însuţi – eşti aşteptat să te alături celor din Liga Eroilor – Liga celor care fac fapte bune, alături de Trupa Sufleţel. Marţi 26 IULIE, ora 19.00, la HALREQUIN Mamaia. Rezervări la 0766 400 181. Cost bilet – 25 lei / persoană. Părinţii sunt rugaţi să achite biletele în 24 h de la rezervare.

* Ieri la Casa Avramide din Tulcea a fost vernisată ieri o expozitie de excepţie. Este vorba despre 40 dintre acuarelele realizate de marele artist Salvador Dali, din Colecţia „Biblia Sacră”. Pentru cunoscătorii Bibliei, ilustraţiile nu au nevoie de cuvinte. Pentru suprarealistul Salvador Dali, însă, a fost o provocare din partea unui prieten, pentru care, în urma cu 52 de ani, artistul a realizat excepţionalele lucrări. Acuarelele realizate de Dali pot fi admirate, de ieri, de la ora 16,00, timp de o lună. Colecţia a ajuns la Tulcea din Olanda şi, fiind extrem de valoroasă, au fost luate măsuri de securitate excepţionale.

* Trupa Bosquito revine la Constanţa pentru un concert inedit şi o seară plină de voie-bună şi muzică live de calitate dedicată celor care vor să se distreze! Piese vechi, dar şi piese noi vor face deliciul publicului pe ritmurile deja binecunoscute. În cei 15 ani de activitate, trupa Bosquito a ştiut să cucerească publicul cu hit-uri precum “Pas cu pas”, “Pepita”, “Hopa Hopa”, “Două mâini”, “Marcela” şi lista continuă. Până în prezent, formaţia a lansat cinci albume: “Bosquito” (2000), “Sar scântei” (2001), “Cocktail Molotov” (2003), “Fărâme din soare” (2004) şi “Babylon” (2014). Vino JOI, 28 IULIE, ORA 21.30, la restaurant Harlequin Mamaia să petreci o seară minunată alături de băieţii de la Bosquito. Rezervări la 0766 400 181. Preţ bilet: 55 de lei.

* Se circulă bară la bară pe podul de la Agigea spre stațiunea Eforie Nord. Cozile de mașini ating câțiva kilometri și pun nervii șoferilor la încercare. Deși podul nou de la Agigea este deschis traficului, puțini șoferi aleg această rută alternativă.

* Mii de turişti dornici să se bălăcească în apa mării ajung în fiecare an pe litoral. Mulţi dintre ei, cei dornici de senzaţii tari, încearcă să se scufunde în apa mării, însă prea puţini dintre ei sunt informaţi asupra pericolelor care sunt la tot pasul. Cotidianul ZIUA de Constanţa vă prezintă pericolul generat de curenţii de retur, unul dintre cele mai periculoase fenomene de pe mare, care ia în fiecare an sute de vieţi. Aceştia pot apărea în orice zone de plajă şi se formează perpendicular cu marea. Val după val, cu cantităţi enorme de apă, se întorc rapid de la mal în larg, formând curenţii de retur. De cele mai multe ori, coridorul curentului de retur este îngust, de maximum 2-3 metri şi curge cu o viteză de 4-5 kilometri pe oră. De menţionat faptul că aceşti curenţi de retur apar de obicei la mal, asta însemnând că şi atunci când staţi în apă până la brâu, curentul vă poate trage înspre mare. Dacă totuşi veţi fi prins vreodată de un curent de retur, este recomandat să înotaţi paralel cu ţărmul, până când veţi ieşi din coridorul curentului. Atenţie, însă! Specialiştii spun că este total interzis să înotaţi spre ţărm, împotriva curentului, pentru că nu veţi rezista, vă veţi pierde puterile, iar apa vă va trage în larg şi mai uşor.

* Ducu Bertzi & Friends este un proiect nou (lansat în primăvara lui 2015), care reia anumite piese ce l-au consacrat pe artist, dar include și melodii noi, într-un format și sound inedite. Alături de Ducu Bertzi urcă pe 28iulie, de la ora 22,00 pe scena de la WHITE HORSE ROCK'N ROLL COSTINEȘTI: Tavi Iacob (keybords) și Neculae Constantin (chitară și voce) - o adevărată „reprezentare națională”: artiști din trei zone diferite ale țării, un mariaj fericit al geografiei muzicale: Maramureș (Ducu Bertzi), Oltenia (Tavi Iacob) și Moldova (Lae Constantin). Intrarea este liberă!

 

ALTFEL DE PUBLICITATE

Urgent angajăm pe litoralul românesc barmani fete şi ajutor bucătar femei în stațiunea Olimp aproape de plajă. Se oferă cazare şi trei mese pe zi, salariu bun, condiţii foarte bune. Mai multe detali la tel 0733121910.

Angajăm la vila cu 23 camere în Costinești , 4 cameriste cu salariu net de 1300 lei, cu carte de muncă, masă și cazare gratuite pe perioada mai-septembrie 2016. Nr. telefon 0745169798 .



BULA, soţia lui PĂCALĂ

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri