TURISTUL DE PE ZEBRĂ 16

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 16(1440)


* Sezonul estival s-a instalat de ceva timp şi începem să căutăm grădinile şi terasele frumoase din staţiunea Mamaia. Aşa am dat peste restaurantul Motor, de lângă Cazinoul din Mamaia, undeva aproape de locul în care începe pietonala, pe lângă telecabine. Este deschis de mult timp şi aproape în fiecare an l-am văzut plin de turişti sau de constănţeni. Are o terasă mare şi frumoasă, copacii şi umbrelele ferind-o de soare, fără a fi însă ascunsă de haosul din staţiune. Atmosfera este relaxată şi boemă, iar preţurile sunt destul de… picante. Meniul cuprinde preparate pentru micul dejun (15,50 - 28,50 de lei), specialităţi (33,50 - 61,50 de lei), ciorbe (10,00 - 12,50 de lei), preparate din peşte (16,50 - 68,50 de lei), paste (19,00 - 29,50 de lei), preparate din pui/curcan (17,50 - 36,50 de lei), preparate din porc (19,50 - 36,50 de lei), salate (15,50 - 24,50 de lei), pizza (19,50 - 38,50 de lei), gustări (12,50 - 44,50 de lei), preparate din vită (29 - 61,50 de lei), preparate gătite (29,50 - 34,50 de lei). Un desert are preţuri cuprinse între 11,50 şi 17,50 de lei, iar un suc sau o cafea costă 7 lei. Am comandat cotlet de porc cu os (19,50 de lei) cu cartofi prăjiţi (8 lei), care au venit destul de greu, dar au fost foarte gustoase. Porţiile sunt mari şi aşezate frumos în farfurie. În ceea ce priveşte măsurile de siguranţă, nu am văzut afişat planul de evacuare în caz de incendiu. M-au întrebat dacă achit cash sau cu cardul şi mi-au dat, odată cu nota, şi bonul fiscal. În acest local, legea este aplicată şi se fumează pe terasă. Pe societatea Cricorom Turism SRL mai funcţionează şi Terasa Andreea, situată chiar lângă restaurantul Motor. Are Wi-Fi şi locuri de parcare.

* Salvamarii au arborat, marţi, steagurile galbene în staţiunile din sudul litoralului, din cauza vântului puternic care bate înspre mare, din sector nord-vestic. Steagul galben îndeamnă turiştii la prudenţă şi semnifică o mare agitată, însă scăldatul NU este interzis! Nu există turbioane sau curenţi care să pună viaţa în pericol celor care fac baie în mare şi ştiu să înoate, însă la Costineşti, spre exemplu, salvamarii au ieşit cu şalupele să recupereze turişti care au intrat în apă cu saltelele, iar vântul care bate dinspre uscat i-a dus spre larg. Judeţele Constanţa şi Tulcea se află încă sub avertizare meteo cod galben de vânt.

* Vineri, sâmbătă şi duminică, în piațeta Casino din Mamaia, Festivalul Verii 2016 continuă. Vineri, 22 iulie, va avea loc spectacolul-concert “Regatta” și “Ocolul Pământului in 80 de…minute” cu Orchestra Festivalului. Sâmbătă, 23 iulie, “Compania Passe Partout – Dan Puric” iți va da aripi în spectacolul neastâmpărat „Fluturi și Oameni”, urmat de un concert Florin Chilian. Duminică, 24 iulie, “Compania Passe Partout – Dan Puric” te invită la o călătorie fantastică în spectacolul de arte marțiale, teatru non-verbal și dans „Drumul Mătăsii”. Apoi Corneliu Stroe & Band te aduc în lumea jazz-ului. Festivalul Verii 2016 – „Carusel Cooltural“ este un eveniment al Primăriei Constanţa, organizat de Asociaţia culturală „Mişcarea teatrală pentru educaţia tineretului”.

* Poliţiştii constănţeni au lansat ieri o campanie de prevenire a faptelor antisociale în staţiunea Mamaia şi în Constanţa, intitulată „Siguranţa ta, prioritatea noastră”. Va fi deschis un Punct de Informare pe plajă, în zona Cleopatra din staţiunea Mamaia, iar poliţiştii şi voluntarii Cruciii Roşii îi vor informa pe turişti despre prevenirea furturilor de pe plajă, din maşini şi din camerele de hotel. Tot ieri, de la ora 12.30, în zona Cazino din Mamaia, a avut loc expoziția urbană organizată de Poliția Română pe tema siguranței rutiere. Vor putea fi descoperite poveștile fascinante ale supraviețuitorilor accidentelor rutiere.

* ELITE BUSINESS WOMEN CONSTANTA. Campania Națională „Ele au reușit” continuă! După Bucureşti, Rm. Vâlcea, Brașov şi Iași, Elite Business Women revine la Constanța cu ediția a 2-a. Eşti femeie de afaceri sau vrei sa devii una? De ce să nu fii o femeie de afaceri de succes? Eşti aşteptată la hotel Iaki, miercuri, 20 iulie, de la ora 17.30, ca să afli cum reușesc femeile în afaceri. Campania “Ele au reușit” a debutat în București cu peste 100 de participante, 13 speakeri specialiști în domeniul antreprenoriatului, campanie în media ante și post eveniment. A continuat la Constanţa, Cluj Napoca, Rm.Valcea, Brasov, Iași, peste 1200 de participanți, 60 de speakeri femei antreprenor, peste 100 de parteneri și sponsori, campania media și TV ante și post eveniment.
Teme alese în cadrul evenimentului: Contextul actual al antreprenoriatului feminin în România; Probleme pe care le pot întâmpina femeile ca și antreprenori și soluții găsite până în present; Modele de femei antreprenor și cum au reușit în fața eșecului; Femeia Antreprenor din perspectiva unui bărbat antreprenor; Instrumente utile și soluții de finanțare pentru femeile antreprenor: Aero, Elite Business Women; Antreprenoriatul privit ca o alternativa pentru combaterea somajului. Participarea este GRATUITA, în limita locurilor disponibile.
 

ALTFEL DE PUBLICITATE

Angajăm în condiţii optime, personal terasă şi complex touristic Perla Costineşti. Angajăm : Cameriste, Ajutor bucătar, Femei la vase. Oferim cazare şi masă. Salariu CORECT!!! 0721111411, 0723565873.

Restaurant-terasă în staţiunea Olimp, Mangalia, angajează ospătar , posibilitate cazare. 0722290221.


BULA, soţia lui PĂCALĂ

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri