Mircea Solcanu îl acuză pe Remus Cernea că își face capital politic pe seama animalelor

Mircea Solcanu îl acuză pe Remus Cernea că își face capital politic pe seama animalelor(1296)


Conferința de presă pe care deputatul Remus Cernea ar fi vrut să o susțină, ieri, la Biobaza din Constanța s-a transformat într-un circ cu reproșuri din partea constănțenilor care nu sunt de acord cu inițiativele legislative inițiate de parlamentar.

Inițial, tema de ieri ar fi trebuit să facă referire la tratamentul aplicat câinilor fără stăpâni.

După cum susține Remus Cernea, recent, mai multe organizaţii neguvernamentale au prezentat opiniei publice informaţii cu privire la faptul că în ultimele zile, sute de câini au fost luaţi de pe străzi în mod brutal, au fost încărcaţi în maşini, ţinuţi în condiţii improprii, iar despre soarta acestor câini nu se mai ştie nimic. Pentru a elucida problema, parlamentarul a crezut că cel mai bine ar fi să se convingă la fața locului, însă planurile i-au fost date peste cap.

Pe lângă iubitorii de animale și reprezentanţii asociaţiilor Save the Dogs and other Animals, la fața locului au mai venit și preotul de la biserica din curtea Căminului pentru Persoane Vârstnice însoţit de mai mulţi enoriaşi. Aceştia au început să-l tragă la răspundere pe Remus Cernea cu privire la iniţiativa sa legislativă care presupune ca statul să nu mai finanțeze Biserica. În plus, angajații firmei de pază de la Biobază nu l-au lăsat pe Cernea să viziteze locația pentru a vedea în ce stare se află câinii adunați de pe străzi.

Și de parcă toate acestea n-ar fi fost de ajuns, prezentatorul TV, Mircea Solcanu, care se afla în grupul iubitorilor de animale a început să-i facă reproșuri deputatului.

„Primele două propuneri, ca Biserica să nu mai primească bani de la stat şi cea cu Legea parteneriatului civil au fost excepţionale, dar nu ştiu cum aţi reuşit într-un scurt timp să le faceţi praf. Câte interpelări aţi avut în Parlamentul României referitoare la animale, punctual? Dumneavoastră vă faceţi capital politic pe spatele acestor animale”, i-a reproşat Solcanu lui Cernea.

La rândul lui, Cernea i-a spus că „a venit să-l atace ca persoană, cunoscută fiind prietena lui Solcanu cu cineva care vrea să-i rupă picioarele”, parlamentarul făcând referire la Radu Mazăre.

După aproximativ două ore de circ ieftin, spiritele s-au calmat cât de cât. La final, Remus Cernea a spus că pregăteşte un proiect de lege cu privire la gestionarea câinilor comunitari. El a menționat că la acest proiect a lucrat cu experți, organizaţii neguvernamentale şi reprezentanţi ai unor autorităţi publice. În opinia lui Cernea, proiectul de lege ar implementa o modalitate de rezolvare a acestei probleme la nivel naţional, astfel încât iniţiativele sângeroase pe care unii primari se gândesc să le ia, să fie imposibile. Totodată, parlamentarul a dat asigurări că va face toate demersurile necesare, pentru ca cei vinovați să fie sancționați faţă de comportamentul abuziv pe care l-a constatat la Biobază.
 
jooble.org