Se acordă noi sporuri bugetarilor

Se acordă noi sporuri bugetarilor(504)


Majoritatea bugetarilor din Agricultură sunt răsplătiţi pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Unii dintre şefi primesc indemnizaţii de conducere de până la 50% din salariul de bază, în vreme ce angajaţii care lucrează în proiecte finanţate din fonduri europene încasează stimulente de 62,5% din salariul de bază. Majoritatea bugetarilor din Agricultură, inclusiv cei din aparatul central al Ministerului de resort, sunt răsplătiţi lunar pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Aceştia primesc lunar între 8% şi 15% în plus la salariul de bază pentru că performează în condiţii dificile. Printre sporurile pe care şi le mai acordă bugetarii din Agricultură se numără sporul de audit, de control financiar preventiv, sporul de doctorat şi pentru condiţii "deosebite".

Spor de condiţii vătămătoare şi stimulente de peste 2.300 lei pe lună pentru unii dintre angajaţii Ministerului Agriculturii
Personalul din cadrul aparatului central al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază. În luna aprilie anul acesta, 803 angajaţi ai Ministerului de resort au primit acest spor. În medie, aproape 177 lei primeşte lunar fiecare dintre beneficiari pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Toţi salariaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primesc spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază. APIA are 4.465 angajaţi. Toţi salariaţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale beneficiază de spor privind "condiţii de muncă". În medie, fiecare angajat încasează 389 lei în contul acestui spor. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale are 1.713 angajaţi.
jooble.org