TURISTUL DE PE ZEBRĂ 11

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 11(1949)


* Cristian Cealera constată în ultimile sale două cărţi două chestiuni importante: că Dobrogea e o fată în vârstă de peste 2600 de anișori, adică are ce povesti de la momentul când tatăl geților s-a întâlnit cu mama grecilor încoace (una la mână) și că la carte nu e ca la ziar, vine un nebărbierit și te informează că materialul tău despre cel mai mare campion la ceva nu poate să aibă mai mult de 3200 de semne, fiindcă au pus ăia de la publicitate o reclamă la detergent pe pagina ta și s-a dus naibii spațiul (a doua la mână). Pe scurt, doamnelor și domnilor cititori, purced a vă informa că cele două romane conținând Poveștile Mării Negre sunt la loc de cinste în cortul-librărie de pe faleza Cazinoului din Constanța, bine căutate de cititori, care le răsfoiesc, se îndrăgostesc de ele și le iau acasă. Poveștile Mării Negre este cartea care încearcă în aceste prime volume să reunească multe dintre aceste fapte și mituri extraordinare.

* După ce lichidatorul judiciar Spectrum Insolvency IPURL (fostul Global Insolvency SPRL) a scos la licitaţie mai multe bunuri ale societăţii Mangalia SA, iată că firma deţinută de Liviu Scarlat a pierdut şi licenţa de concesiune minieră de exploatare a apei termominerale din perimetrul Jupiter Aurora. Liviu Scarlat este fost lider al PNŢCD şi ex-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Reamintim că, în anul 2013, Administraţia Finanţelor Publice Mangalia a scos la mezat hotelul Astra din Mangalia, deţinut de SC Dal Scala 2004 SRL, care îi are ca asociaţi pe Liviu şi Daniela Scarlat.

* Mare atenție atunci când alegeți să mâncați în restaurantele sau orice altă unitate de alimentație publică atât din Constanța, cât și de pe litoral! Veterinarii constănțeni, dar și cei detașați din țară au descoperit, numai în în ultima săptămână, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, o serie de nereguli. Mai exact, s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, precum şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora. Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.800 de lei, şi două avertismente. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.510 kg, lapte şi produse lactate - 2.090 kg, peşte şi produse din peşte - 1.301 kg, ouă - 105 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 84.821 de lei. Controalele au vizat: 93 de restaurante, 4 pizzerii, 20 de unităţi tip fast-food, 4 braserii, 16 unităţi tip bufet, 4 baruri, două beach baruri, 3 cantine, 37 de magazine alimentare, 3 cofetării/patiserii, 9 laboratoare de cofetărie-patiserie, două rulote, două tonete de îngheţată, toate localizate în cele 5 zone de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Acțiunile de inspecție și control s-au desfășurat și în Constanța. În urma neregulilor constatate s-au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 de lei. DSVSA Constanța nu a dat publicității numele niciunei societăți comerciale amendate, potrivit legislației în vigoare.

* Pentru dezvoltarea și promovarea traficului aerian pe și de pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța, conducerea și instituției și Asociația Litoral - Delta Dunării (ALDD) doresc să inițieze un sondaj online pentru călători și un chestionar pentru agenții de turism, hotelieri și operatorii din turism, pentru a stabili prioritatea rutelor destinațiilor interne și externe. Anunțul a fost făcut de conducerea ALDD, care a precizat că dorește consolidarea relațiilor cu companiile aeriene Blue Air, Wizzair, Tarom și Ryanair, precum și continuarea parteneriatului cu Turkish Airlines.

* Mangalioții se plâng că permanent plaja lor arată ca în pozele pe care vi le prezentăm astăzi și care au fost făcute publice pe grupul ”Problemele Orașului Mangalia”. Oamenii spun că este un miros neplăcut și nici nu îți vine să intri în apă. Când și când, plaja este curățată. Unii oameni sunt mai indulgenți și spun că este normal ca atunci când este hulă marea să scoată algele la mal. Alții însă spun că ”hula asta de mare ține cam de vreo lună. Pe partea de plajă a lui Luca este curat. În partea dinspre dig te mănâncă șerpii. Așa a fost în fiecare an. Radu (primarul-n.r.) știe... dar amicul Luca cotizează....Trăim în România”. Cert este că oamenii s-au săturat să meargă la mare și să găsească algele la mal…

 

ALTFEL DE PUBLICITATE

Terasa Victoria Costineşti angajează fete pentru linia de autoservire, vânzător fast food , Informaţii: 0721904511.

Angajăm personal pentru Litoral (fete, băieţi, cupluri) unde comercializăm shaorma, clătite, kurtos-kalacs, porumb fiert, langoş etc.Constituie avantaj experienţa, permisul de conducere şi nefumătorii. Asigurăm cazare. Persoane energice, rezistente la stres, dornice de câştig şi îndeosebi serioase. Tel 749907998 ,737178055.

 

BULA, soţia lui PĂCALĂ
jooble.org