TURISTUL DE PE ZEBRĂ 9

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 9(1621)


*Se estimează că-n ultimul weekend au fost 60.000 de turişti pe litoral, aşa că plajele au devenit neîncăpătoare. Administratorii plajelor sunt acuzaţi că-şi întind şezlongurile până foarte aproape de apă, iar turiştii nu mai au unde să îşi aşeze prosoapele. Legea spune că administratorii sunt obligaţi să păstreze o distanţă de minimum 5 metri între mare şi primul e Digi24.

*Drumul spre mare e un coşmar: rând de şezlonguri. Unii dintre ei, însă, nu au mai ţinut cont de lege şi au aşezat şezlonguri şi la doi metri de apă, transmit4 accidente pe Autostrada Soarelui, în care au fost implicate 23 maşini. 

* Invazie de ţânţari pe litoral! Milioane de lei alocaţi pentru dezinsecţie, iar autorităţile spun să ne dăm cu cremă.

* În multe dintre staţiunile de pe litoral, închirierea unui şezlong costă circa 20 de lei.

* Sănătatea turiştilor de pe litoralul Mării Negre ar putea fi pusă în pericol de o invazie masivă de meduze. De câteva zile, plaja din zona Pescărie – Radio Constanţa este plină de meduze de toate dimensiunile. Micile vietăţi marine sunt peste tot: în apă, dar şi pe nisip. Specialiştii explică apariţia micilor vietăţi marine prin curenţii de apă şi temperaturile ridicate din ultima perioadă. Meduzele provoacă durere mai ales când rupte şi atinse. Situaţia actuală nu este chiar o noutate pentru specialiştii din domeniul marin, creşterea populaţiei de meduze fiind un fenomen apărut acum mai mulţi ani şi sesizat în urma plângerilor turiştilor. Primul caz în care un om a murit după ce a fost înţepat de o meduză a fost înregistrat în 2010, în Sardinia. În Marea Neagră trăiesc mai multe specii de meduze, dar sunt vizibile pentru om doar două: Aurelia aurita şi Rizostoma pulmo. Ultima poate ajunge la 70 – 80 de centimetri. Este toxică doar pe tentacule, dacă o atingi. Doar persoanele cu o piele sensibilă pot fi afectate. La fel cum se întâmplă în cazul înţepăturii unei albine. Unii nu păţesc nimic, însă cei foarte sensibili pot face şoc anafilactic. Meduzele au un rol doar după ce mor, întrucât în masa apei formează mucilagii, prin descompunere, şi astfel devin o sursă pentru dezvoltarea microorganismelor.

* Vântul care suflă serios, pe litoral a agitat marea. În Mamaia sunt valuri destul de mari, pe când în stațiunile din sud marea este mai liniștită. Salvamarii sunt la post și veghează, atât cât pot, asupra puhoaielor de lume care se află pe plajă și, implicit, se aventurează în apa mării. În Mamaia au fost arborate steagurile roșu-galben. Iată ce simbolizează steagurile arborate la foișoarele salvamarilor: STEAG ROȘU CU GALBEN – salvamarul este prezent, scăldatul este permis; STEAG GALBEN – marea este agitată, scăldatul este permis doar înotătorilor experimentați; STEAG ROȘU – scăldatul este interzis.


ALTFEL DE PUBLICITATE

CROAZIERE CU VELIERUL PE MAREA NEAGRĂ de la 150 LEI / PERS
Renunţă la rutină şi hai cu noi într-o aventură pe mare unde vei simţi cu adevărat libertatea şi plăcerea pe care ţi-o oferă navigaţia pe un iaht cu vele. Preţuri SUPER accesibile! Oferim următoarele tipuri de excursii pe Marea Neagră la bordul unui velier de lux cu 4 cabine, salon, două băi, duşuri, bucătărie şi capacitate 8 locuri de dormit:

1. CROAZIERE DE 6 ORE: CORBU. Plecare din portul Tomis spre plajele pustii de la Corbu. Durata: 6 ore. Preţ: 150 lei /pers; COSTINEŞTI. Plecare din portul Tomis. Durata: 6 ore. Preţ: 150 lei /pers.
2. CROAZIERE DE O ZI: VADU. Excursii cu velierul pe mare la ultimele plaje sălbatice de la Vadu, cu oprire la cherhanaua Vadul Pescarilor. Durata: 8 ore. Preţ: 200 lei /pers.
3. CROAZIERE DE 2 ZILE - BALCIC (Bulgaria). Două zile de aventură şi distracţie pe mare cu o noapte de cazare la bordul iahtului în marina Balcic.
Durata: 2 zile. Preţ: 600 lei / pers (grup 6-8 persoane)
4. Croaziere romantice la apusul soarelui. Se rezervă pentru unul sau două cupluri. Şampanie din partea casei! Durata: 2 ore. Preţ: 600 lei / ambarcaţiune.
5. Team building şi alte excursii la cerere
6. Deplasări pentru şedinţe foto - video pe velier. Durata 2 ore. Preţ: 600 lei.
7.Petreceri private pe iaht în largul mării.

DETALII PE WWW.HAIPEIAHT.RO. TEL: +40724.38.48.50. E-mail: haipeiaht@yahoo.com


BULA, soţia lui PĂCALĂ
 
jooble.org