Reducere TVA pentru tot ce înseamnă lucrări agricole

Reducere TVA pentru tot ce înseamnă lucrări agricole(671)


Reducerea TVA pentru tot ce înseamnă lucrările agricole, semințe, îngrășăminte va întra în vigoare începând cu 1 august, taxa scăzând de la 20% la 9%, a anunțat guvernul Cioloș. Decizia de a micșora taxa pe valoarea adăugată e va simți de abia de la anul pentru consumatori, care vor lua produse mai ieftine și de anul acesta pentru producători care vor plăti mai puțin pentru toate lucrările agricole.

Acești bani vor trebui să ajungă la producători ca să nu ridice prețurile și în final acest lucru se va simți în buzunarele consumatorilo. Ca de fapt, ăsta este rolul acestei reduceri ca producătorii și consumatorii să rămână cu ceva bani în buzunar”, a declarat pentru Libertatea, Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Totodată, reducerea de TVA va fi benefică și pentru cei care au pământul în arendă pentru că toate costurile pentru lucrările pământului fiind mai mici, proprietarii pământului vor beneficia de o parte mai mare a recoltei, având în vedere că majoritatea micilor agricultori în plătesc lucrările cu o parte din recoltă.
jooble.org