TURISTUL DE PE ZEBRĂ 8

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 8(912)


*Traficul se desfășoară cu dificultate în zona podului de la Agigea. Coloanele de mașini se întind de la intersecția DN 39 cu Autostrada Soarelui și până după pod. Conducătorii auto sunt sfătuiți de polițiști să aibă răbdare în zona respectivă și să se încadreze pe benzile deschise circulației prin manevra de tipfermoar, intercalând autovehiculele.

* O nouă metodă de înşelăciune a apărut pe litoral, victime fiind atât turiştii, cât şi localnicii. Potrivit oamenilor legii, aceasta poartă numele de metoda foaia de hârtie. „Diverși infractori încearcă să prezinte un handicap pe această coală de hârtie, având trecute câteva date fictive, se apropie de turiștii care servesc masa la unități de cazare din stațiunea Mamaia dar și din municipiul Constanța, invocă o poveste lacrimogenă, iar în momentul în care turistul în cauză este neatent i se sustrage portmoneul. Am avut un caz cu un tânăr care a sustras un portmoneu și colegii nostri au reușit să probeze faptele pentru încă alte șapte infracțiuni folosite cu aceeași metodă în stațiunea Mamaia, dar și pe raza municipiului Constanța”, a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. Recomandarea poliţiştilor este ca atunci când observaţi persoane cu un compartament dubios, care încearcă să vă abordeze, să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru a cere intervenţia unui echipaj de jandarmi.

* Cea mai mare colonie de pelicani din sud-estul Europei, se află în România. Potrivit unui recensământ realizat în luna mai, au fost înregistrate peste 20.000 de exemplare din ambele specii: pelicanul creţ şi pelicanul comun. Numărătoarea pelicanilor a avut loc simultan în Grecia, Albania, Muntenegru, Turcia, Bulgaria şi România, pe parcursul a trei zile.

* Poliţiştii constănţeni au început de câteva zile o campanie de informare a turiştilor din Vama Veche. Acţiunea poliţiştilor a vizat prevenirea furturilor din camerele de hotel, din spaţiile de cazare, corturi, din autovehicule şi de pe plajă. Activităţile derulate fac parte din Planul de acţiune Litoral 2016 şi Priorităţile naţionale şi locale de prevenire a infracţiunilor. Astfel de acţiuni se vor derula pe toată durata Sezonului Estival 2016 pe întreg litoralul românesc.

* Pentru al şaptelea an, Radio Constanţa/Radio Vacanța derulează proiectul „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de vacanţă”. Echipa formată din voluntarii de la Crucea Roşie şi coordonată de colega noastră, Adelina Tocitu va împărţi peste 20.000 de brăţări de vacanţă pe plaje, de la Mangalia până la Sulina, dar şi în hotelurile şi taberele de la mare. Campania se va derula până pe 15 august. Peste 200 de copii rătăciţi pe plaje au ajuns, în fiecare vară, înapoi la familiile lor, graţie „Brăţării de vacanţă”, un accesoriu obligatoriu pentru siguranţa şi liniştea familiilor venite pe litoral.

* Trupa Suflețel începe stagiunea de vară în fiecare zi de marți la restaurant Harlequin Mamaia! Albă ca Zăpada, Belle și Jasmine dau o petrecere la malul mării. Invită toate prinţesele și toți prinții, pentru că au de gând să facă o petrecere ca în basme, cu jocuri de poveste,dansuri din alte lumi și surprize magice! MARŢI, 12 IULIE, de la ORA 19.30, copii, părinți și bunici sunt așteptați la PETRECEREA PRINȚESELOR, un spectacol interactiv plin de poveste. Rezervari la 0766 400 181 – părinţii sunt rugaţi să achite biletele în 24 h de la rezervare. Cost bilet – 25 lei / persoană.

* Anul acesta, Europa FM Live pe Plajă îţi aduce trei zile de muzică bună şi distracţie la malul mării, pe plaja dintre Venus şi Saturn. Intrarea este liberă! Un număr impresionant de artişti au confirmat prezenţa la Europa FM Live pe Plajă 2016, pe 29, 30 şi 31 iulie. Europa FM Live pe Plajă 2016 va fi transmis şi în direct la Europa FM, iar cei care nu pot ajunge pe litoral vor putea urmări întregul eveniment video live pe europafm.ro şilivepeplaja.ro.

Vineri, 29 iulie: SMILEY, VOLTAJ, LOREDANA, FLY PROJECT, ADRIAN SÎNĂ, LIDIA BUBLE, DeMoga MUSIC SHOW.

Sâmbătă, 30 iulie: DELIA, CARLA’S DREAMS, ANTONIA, ANDRA, VUNK, PROCONSUL.

Duminică, 31 iulie: ZDOB ŞI ZDUB, LES ELEPHANTS BIZARRES, VIŢA DE VIE, BYRON, GRIMUS, ROBIN AND THE BACKSTABBERS.

* Dacă ajungeţi în Sulina, cel mai estic tărâm al ţării noastre, nu rataţi o excursie până la vărsarea Dunării în mare. Puteţi negocia cu barcagiii care sunt întotdeauna dornici de clienţi. Pe drum vă vor spune poveşti pescăreşti şi nu ştii la ce să fii atent: la vorbele ghidului sau la peisajul din jur. O altă destinaţie de vacanţă este plaja. La întinderea de nisip ajungeţi la pas, în aproximativ jumătate de oră, sau puteţi lua maxi-taxi-ul, care vă costă 1,5 lei. Veţi vedea cea mai întinsă suprafaţă de nisip de pe litoralul românesc. Un loc unde convieţuiesc oameni şi animale, la marginea nisipului păscând pe dunele de cătină albă, în voie, mai multe vaci. O mică pasarelă de lemn care înaintează în mare este locul perfect pentru visare. Marea este mai limpede ca oriunde, iar ochii te dor de atâta aur, aşa luceşte nisipul. Cele două formează o bijuterie. Un nestemat al Mării Negre. Nu rataţi o călătorie cu barca printre canalele pline de nuferi, printre pelicani şi ale vieţuitoare ale Dunării. Puteţi închiria o ambarcaţiune de la zecile de pescari care aşteaptă pe malul apei. Peste tot, sunt lipite afişe cu oferte de excursii. Astfel, cu 50 – 60 de lei ajungeţi la Pădurea Letea, unde puteţi admira stejari seculari, cai sălbatici şi liane, ca în pădurea tropicală, dar şi case tradiţionale, vopsite în alb şi albastru. Un alt traseu este Canalul Cardon/ Canalul Barbosul, unde apa capătă culoarea albă de la atâţia nuferi. Pescarul vă va duce inclusiv până la Farul Vechi. Traseul durează în jur de patru ore.


ANGAJĂRI

Angajăm de sezon personal pentru supermarket în Eforie Sud: casiere cu şi fără experienţă, vânzători, lucrători comerciali, manipulanţi mărfuri, personal pentru aranjat mărfuri, vânzătoare produse patiserie, vânzătoare mezeluri şi pentru patisserie patiseri, ajutori patiseri, spălători vase, femei pricepute la cocături.

Oferim cazare. Pentru cei din Constanţa se oferă transport. Informaţii la 0765997200, 0736345559.

Angajez cameriste cu sau fără experienţă în Costineşti la o pensiune. Se oferă cazare şi mâncare gratuit. Eventual angajez şi cupluri, bărbatul lucrând ca om de curte, paznic. 0765316699.

Angajez fată pentru servire îngheţată la maşină stradală, se oferă contract de muncă plus 1500 lei salariu minim, decontare transport, program de lucru o zi cu o zi. 0752264444.

Angajez vânzătoare magazin alimentar în Ovidiu. 0723522095.

Angajez fete fast food Costineşti. Se asigură cazare, masă şi salariu atractiv. 0768819161.


Bula, soţia lui Păcală
jooble.org