TURISTUL DE PE ZEBRĂ 7

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 7(1705)


* Costinești rămâne locul de suflet al tinerilor care vin pe litoral. Elevii și studenții au luat vacanța, iar acesta este principalul „ingredient” necesar stațiunii Costinești ca să devină, pe zi ce ne apropiem de toiul verii, tot mai animată. Totuși, încă se mai lucrează la câteva terase, ba chiar și la Discoteca Tineretului, semn că agenții economici de la malul mării nu înțeleg că atunci când începe vara totul ar trebui să fie pus la punct pentru primirea turiștilor, așa cum se întâmplă în țările civilizate. Tarabele au invadat aleile care duc din sat spre plajă, mai ceva ca în bazarul de la Istanbul. Un punct forte al Costineștiului îl reprezintă faptul că aici apa mării este, mai totdeauna, curată, perfectă pentru îmbăiere. Firește, când marea nu este agitată!

* Drumul către litoralul românesc ar putea deveni extre de scurt, pentru cei din orașele Cluj, Timișoara și Iași. Unul dintre cei mari jucători din turismul românesc, Phoenicia Hotels, intenționează să încheie o înțelegere cu operatorul aerian TAROM, pentru zboruri Cluj-Constanţa, Iași-Constanța și Timișoara-Constanța. Preşedintele grupului, Mohammad Murad, negociază cu TAROM introducerea unei curse sezoniere care să lege Clujul de Constanţa şi care va aduce Transilvania la doar o oră de litoralul Mării Negre.Zborul Cluj-Bucureşti va avea doar 75 de minute și va costa în jur de 130 de euro. Plecările din Cluj spre Constanţa vor fi programate, cel mai probabil, în fiecare joi seara, la ora 23:00, cu aterizare pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu la ora 00:15. Zborul retur este programat duminică seara, la ora 00:15, din Constanţa, cu sosirea la Cluj la ora 01:30. Pentru a încuraja turiștii să apeleze la acest mod de transport, Grupul Phoenicia (Phoenicia Luxury Hotel Mamaia, Phoenicia Holiday Resort Mamaia, Majestic Mamaia, Majestic Jupiter, Majestic Olimp, Perla Mamaia) la ve oferi turiștilor care posedă un bilet de avion Constanţa-Cluj, dreptul la „late check-out”, adică vor putea elibera camerele doar seara, nu la ora 11 sau 12, cum se întâmplă de obicei.

* Comandamentul Litoral al ANPC a amendat recent cu 30.000 de lei și a dispus oprirea temporară de prestări de servicii, un complex hotelier din stațiunea Olimp pentru abaterile constatate în blocul alimentar, dispunând distrugerea a zeci de kilograme de carne și produse din carne, relatează agenția Mediafax. Potrivit reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, a fost controlat blocul alimentar al complexului Blaxy Resort Premium, situat în stațiunea Olimp, fiind descoperite aproape 55 de kilograme de carne și produse din carne fără elemente de identificare și fiind constatată lipsa informațiilor privind meniul și substanțele cu efect alergen. Inspectorii ANPC au dispus aplicarea amenzii de 30.000 de lei "pentru prestarea de servicii care afectează viața, sănătatea și securitatea consumatorilor”, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la utilizare a produselor nesigure. Carnea și produsele găsite fără elemente de identificare, în valoare de 1.028 de lei, au fost distruse de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor cu proces verbal de distrugere.

* Mai nou, de câteva zile, autobuzele RATC etajate de pe liniile 40 Mamaia si 100 Mamaia circulă în program prelungit, astfel :09.00 – 13.00 şi 15.00 – 21.00. Autobuzele opresc în toate staţiile R.A.T.C. Constanţa de pe traseele stabilite şi au tarif unic 1,5 lei/călătorie. Vă reamintim că în toate autobuzele de pe liniile estivale 40 Mamaia, 100 Mamaia se găsesc bilete de vânzare la conducătorii auto. Abonamentele şi celelalte gratuităţi nu sunt valabile pe aceste trasee estivale.

* Marea Neagră nu a avut întotdeauna aceeași concentarție de sare. În prezent, salinitatea mării creşte gradual până în sudul litoralului, astfel încât cea mai sărată mare o regăsim la Vama Veche, a explicat pentru Radio Constanța/Radio Vacanța directorul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, Simion Nicolaev.



 ALTFEL DE PUBLICITATE

Vă propunem să petreceţi câteva zile la Hotelurile Plutitoare Anastasia Delta Dunării.în cadrul programului Delta Dunării în luna lui " Cuptor ".

Ziua 1. Sosire la Murighiol - punctul de plecare în Delta Dunării (la aproximativ 40 km de reşedinţa judeţului Tulcea). Parcare păzită. Transfer cu bărci cu motor de la Murighiol la hotelulurile plutitoare - Anastasia. Cazare şi check in. Bine aţi venit la masa de seară cu mult peşte. Ziua 2. Mic dejun şi îmbarcare în bărcile cu motor. În lăzile frigorifice veţi avea apă minerală şi dejunul la pachet, excursia durând până la 8 ore. Vom naviga pe braţul Sf. Gheorghe spre graniţa dintre Deltă şi Marea Neagră- Sf. gheorghe Deltă. Veţi lua dejunul pe plaja pustie apoi veţi putea înota în mare dacă vremea ne permite. Ne vom întoarce pe seară la Hotelul Plutitor unde vă aşteaptă o veritabilă cină pescărească. Alternativa pentru această zi - vizitarea zonei Caraorman - dunele, pădurea, sanctuarul păsărilor. Ziua 3. Mic dejun şi îmbarcare în bărcile cu motor. Astăzi vom vizita zona Uzlina,Taranova, Gorgostel, Chiril, Isaac, Dubcova şi multe altele dintr-un mare colier de lacuri, sunt locuri de odihnă sau hrană pentru colonii de lebede, pelicani şi cormorani. Vom vizita lacurile şi vom observa că peştele trebuie împărţit între pescari şi păsări. Dupa vizitarea unor aşezări pescăreşti ne vom întoarce pe hotelul plutitor. Dejun, relaxare pe terase, plimbări pe diguri .Pe seară vom lua cina. Ziua 4. Mic dejun şi ne îmbarcăm pentru încă o excursie cu bărcile cu motor pe traseul Gârla Filatului - Canalul Litcov - Ghiol Gorgova- Ghiol Potcoava - Canal Isacc 1 - Ghiol Isaccel - Uzlina. Buna dispoziţie va fi la ea acasă. Revenim la hotel unde vom lua prânzul. Apoi, după o binemeritată relaxare, la o cafea pe terasă, vom face ultima îmbarcare pentru transferul la Murighiol.

Preţul acestui pachet este compus din 450 lei/persoană – cazare (3 nopţi) şi pensiune completă - inclus apa minerală, cafea, ceai; 220 lei/persoană – 3 ZILE excursii (OPŢIONAL) şi transferurile cu bărcile cu motor în Delta Dunării. OPŢIONAL - PLIMBĂRI CU CANOE ŞI KAIAC, PISCINĂ PENTRU COPII ŞI ADULŢI, PROGRAME DE PESCUIT. Preţul nu include Taxe acces RBDD - 15 lei/pers, Parcare auto 8 lei/auto/noapte. Vă stau la dispoziţie şi vă aştept în Deltă!
Cristian Hasnaş, 0722 680 402, office@wilddanube.ro

Bula, soţia lui Păcală

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri