DNA a publicat lista cauzelor finalizate în luna iunie. Secretara unei Primării din Tulcea, pe lista rușinii

DNA a publicat lista cauzelor finalizate în luna iunie. Secretara unei Primării din Tulcea, pe lista rușinii(1197)


DNA a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna iunie 2016, altele decât cele deja mediatizate deja în presă. Redăm lista în continuare:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului BOBOCEA OTILIA-FLORENTINA, secretar al Primăriei Orașului Babadag, județul Tulcea, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene(2 infracțiuni), fals intelectual, conflict de interese. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: La data de 29 mai 2012, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în calitate de secretar al Primăriei Orașului Babadag, a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți șiîn scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafață, pentru o suprafață de 10 ha teren agricol, pe care nu-l deținea în realitate. Pe unul dintre aceste documente, inculpata, fiind în exercitarea  Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului,atribuțiilor de serviciu, a semnat în fals 'pentru Primar'. Toate aceste aspecte au avut drept consecință obținerea unui folos patrimonial pentru sine, respectiv sprijin financiar acordat de A.P.I.A. în cadrul campaniei 2012 în sumă de 9.890,10 lei. În luna iulie a aceluiași an, în contextul unui alt proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpata Bobocea Otilia-Florentina, în aceeași calitate, a depus la A.P.I.A. documente care conțineau informații necorespunzătoare adevărului, în sensul că: a lucrat în cadrul unei ferme 5 ore/zi, a participat la un curs formare profesională și dezvoltare regională, deține în proprietate aceeași suprafață de teren de 10 ha, etc.). Prin acest demers infracțional, inculpata a obținut, pe nedrept, fonduri europene în cuantum de 106.668 lei. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale — Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură a precizat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 116.156,81 lei. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile aflate în proprietatea inculpatei Bobocea Otilia-Florentina. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

În legătură cu acest dosar penal, precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri