TURISTUL DE PE ZEBRĂ 4

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 4(603)


*Pleiadă de şoferi beţi pe şoselele din Tulcea.

* Staţiunea Venus din sudul litoralului românesc începe să atragă tot mai mulţi turişti. Printre clădirile ridicate în perioada comunismului, aici au apărut şi hoteluri de 4 şi 5 stele în care s-au investit milioane de euro. Mai mult, plaja a început să fie reamenajată şi tot mai mulţi turişti compară staţiunea cu Egiptul. Proprietarii de aici au transformat fostele hoteluri comuniste în adevărate resort-uri de lux şi le-au pregătit turiştilor tot confortul, asta într-o zonă ceva mai departe de zona care are nevoie de investiţii majore. Pe timp de vară gradul de ocupare în această parte din Venus este de 100%, iar turiştii pleacă extrem de mulţumiţi de serviciile pe care le primesc, dar şi de modul în care arată amenajările exterioare de pe plajă sau din jurul unităţilor de cazare.

* 2016 va fi cel mai bun an de dupa Revoluţie pentru litoralul românesc, spun specialiştii în turism, care anunţă creşteri spectaculoase la sistemul all inclusive. Aproape s-a dublat, vara aceasta, numărul de locuri de cazare care le oferă servicii complete turiştilor. În top rămâne staţiunea Venus, unde s-au investit milioane de euro în modernizarea hotelurilor de 3 şi 4 stele, dar găsim all inclusive şi în Mamaia sau Jupiter. În Venus, la un resort hotelier de patru stele, turiştii sunt întâmpinaţi cu acorduri de pian, menite să-i relaxeze şi să le spună că vacanţa este gata să înceapă. Cele două hoteluri din complex sunt proaspăt renovate, iar toate cele 350 de camere sunt prinse în sistemul all inclusive. Odată intraţi în resort, turiştii uită de orice grijă. Au totul asigurat: de la mâncare şi băuturi, pe tot parcursul zilei, până la divertisment şi atracţii de tot felul pentru cei mici. Piscina de 800 de metri pătraţi îşi întâmpină oaspeţii cu tot felul de surprize. All inclusive găsim şi în Jupiter. De doi ani, un hotel de trei stele a încercat acest sistem care s-a dovedit a fi unul profitabil. Managerul hotelului spune că românului nu îi mai place risipa şi nici consumul excesiv. Ne da exemplu consumul de bere de vara trecută: 178 de mililitri pe cap de turist. Sejurul la acest hotel trebuie să fie de minim trei nopţi, iar o zi de cazare all inclusive ajunge la 80 de euro pentru o cameră. Şi în Mamaia, sistemul all inclusive are succes. Un hotel are toate camerele rezervate până la jumătatea lui septembrie. La fiecare masă vin 750 de turişti. Doar pentru prânz, cantitatea de mâncare pregătită ajunge la 1.000 de kilograme. În total, sunt 22 de hoteluri all inclusive pe litoral, din Năvodari până în sudul litoralului. Turiştii preferă hotelurile de 3 şi 4 stele.

* Alo!, Poliţia Locală? Pe plaja din Mamaia au reapărut vânzătorii ambulanţi.

* Pe terasa Bali de pe plaja Neptun vă invităm la mici reci alături de cartofi reci sau guvizi prăjiţi vechi de câteva zile. Lucruri simple, educaţie precară, respect, demnitate, zero.

* La câţva paşi mai încolo complexul de vile prezidenţiale înconjurate de bălării, complex care depinde de Primăria Mangalia. Plus că Neptunul e plin de buruieni şi bălării.

ANGAJĂRI
Oferim locuri de muncă în perioada sezonului estival 2016, anume casier, bucătar, ajutor de bucătar, picol, barman, în staţiunea Neptun. Se oferă cazare şi două mese pe zi. Urgent. Tel. 0763877804.

Angajăm taxatori parcare auto private în Mamaia. Tel. 0722308222.

Disponibil un post cameristă în cadrul complexului Blue Beach din Mamaia, program de zi, cu un liber pe săptămână. Experienţă minim o lună, preferabil cu calificare în domeniu. Salariu, bonuri de masă, decontare transport. Vă rugăm să menţionaţi datele de contact în cazul în care nu puteţi ataşa cv-ul. Informaţii la 0770897858.

Bula, soţia lui Păcală
jooble.org