TURISTUL DE PE ZEBRĂ 3

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 3(813)


*Prima serie de 8 poliţişti români a plecat, la începutul lunii în Bulgaria urmând ca, la data de 1 august să aibă loc schimbul de serii, fiecare fiind împărţită în 4 echipe a câte doi poliţişti. În perioada 1 iulie – 31 august poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, pe raza staţiunilor turistice Nisipurile de Aur, Albena, Balcic şi Nessebar din Bulgaria. În misiunea din Bulgaria s-au deplasat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Teleorman, Sibiu, Timiş, Constanţa, Giurgiu, Dolj şi Hunedoara, buni vorbitori de limbă bulgară, instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini misiunile încredinţate. Pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare, împreună cu poliţiştii bulgari.

* Temperaturile caniculare din ultimele zile i-au determinat pe turişti să aleagă litoralul ca destinaţie de vacanţă sau de weekend. Mulţi dintre ei au ales staţiunea Mamaia pentru petrecerea timpului liber. Sosiţi la mare, oamenii spun că Mamaia arată bine, în acest sezon estival, iar apa mării este tocmai bună pentru o baie. Există şi oameni care spun că plaja putea fi mai curată.

* Hotelierii se aşteaptă la o creştere a încasărilor în vârful de sezon. Turiştii străini au început să revină pe litoral, aduşi de servicii mai bune, combinate cu resursele de tradiţie precum tratamentele anti-îmbătrânire, nămolul de Techirghiol şi izvoarele sulfuroase de la Mangalia. În anii de glorie ai litoralului, tratamentele dezvoltate de Ana Aslan sub marca Gerovital atrăgeau suedezi, francezi, nemţi, austrieci şi italieni. Medicul gerontolog Ana Oleniuc de la Institutului Ana Aslan, secţia din Sanatoriul Balnear Mangalia, ne-a spus că generaţiile tinere au început să-şi reamintească de acest brand.

* E vara TA! Radio VACANȚA, ediția 49, a debutat în forță ON-AIR și ONLINE din 4 iulie, dată de la care Radio Vacanţa este cu tine pe plajele litoralului şi în Delta Dunării! Ne asculţi online pe radiovacanta.ro şi on air pe frecvenţele Radio Constanţa – 100,1 FM Constanţa şi Mangalia, 90,8 FM Eforie, 93 FM Tulcea şi 106, 2 FM Sulina. Ne conectăm cu echipa radiovacanţa.ro în 12 puncte turistice din staţiunile Mamaia, Năvodari, Eforie, Jupiter, Mangalia şi în Delta Dunării. Zilnic, între orele 10:00 – 12:00 şi 16.00-18.00 facem turul litoralului şi luăm pulsul verii: poveştile verii, informaţii estivale, transmisiuni în direct, concursuri pe plajă, ieşiri în largul mării și sport pe apă. Ai pe plajă trei stream-uri online radiovacanta.ro pentru muzica pe care o doreşti: hit-urile verii pe radiovacanta.ro hits, non stop party la malul marii pe radiovacanta.ro dance şi muzică relaxantă pentru zilele cu soare si serile linistite pe radiovacanta.ro lounge. În plus, copiii sunt în siguranţă pentru că Radio Vacanţa distribuie, pe întregul litoral şi la Sulina, 20.000 de brățări de vacanță și hărți de informare turistică. Hai cu noi pe plajă să ne bucurăm împreună de cel mai frumos sezon cu radiovacanta.ro!

* Oricât de mult ar căuta umbra, turiștii și constănțenii abia reușesc să facă față temperaturilor ridicate. Așa că cea mai bună variantă de a se răcori este o baie prelungită în mare. Și dacă adăugăm și ceva adrenalină, realizăm că vom avea un weekend complet pe litoral. Pentru o astfel de distracție, prețurile sunt destul de piperate. Pentru 10 minute cu skijet-uri va trebui să plătiți între 150 și 300 de lei în funcție de zonă dar mai ales de numărul cailor putere pe care îi are. Dacă vreți ca aventura să dureze mai mult, va trebui să mai puneți ceva bani. De exemplu, pentru 30 de minute plătiți cam 500- 600 de lei. Sunt și oferte pentru întreg weekend-ul. Un skijet poate fi închiriat cu 3.500 de lei pentru trei zile. De săptămâna asta, în nordul stațiunii puteți face și parasailing unde va trebui să plătiți 200 de lei de persoană pentru 15 minute. O plimbare cu banana timp de 10 minute nu vă costă mai mult de 40 de lei, iar cu canapeaua de apă, 100 de lei de persoană. Dacă veți considera că prețurile sunt prea piperate, și nici nu sunteți mari amatori de adrenalină, aveți la dispoziție hidrobicicletele și caiacele unde prețurile pe oră nu sunt mai mari de 50 de lei.

* Plaja Trei Papuci din Constanţa s-a umplut de maşini. Cine vrea să meargă să se bronzeze, trebuie să facă slalom printre maşinile oprite în parcarea improvizată.

* Iubitorii de artă și cultură sunt așteptați de acum înainte într-un spațiu neconvențional, unde pot să ia parte la evenimente dedicate lor, să socializeze sau pur și simplu să se relaxeze. Spațiul se numește Cercul Verde și este situat în Parcul Tăbăcărie, înconjurat de o oază de verdeață.

”Va fi un spațiu cu hamace, multifuncțional, special gândit pentru tineri și în jurul familiei, unde se vor organiza acțiuni și evenimente culturale, de muzică, teatru, acțiuni sportive, ateliere de creație sau de pictură pentru copii. În weekend-uri va fi cinematograf în aer liber”, a precizat inițiatorul proiectului, Victor Maxim, președinte al Asociației Descoperă Constanța. Și copiii sunt bineveniți.

”Va exista un loc de joacă dedicat copiilor, iar atracția va fi o trambulină. Va fi și o zonă cu jocuri sportive - volei, badminton sau fotbal”, potrivit lui. Deși proiectul nu a fost lansat încă oficial, constănțenii sunt așteptați de pe acum la Cercul Verde. Spațiul este deschis zilnic între orele 10.00 și 21.00, iar accesul este gratuit. ”Se face o fișă de membru, care nu costă nimic. Și asta deoarece, în momentul în care lumea vine la noi, are nevoie de o pătură, de un scaun. Noi le dăm oamenilor, iar la ieșire ele trebuie predate”, a spus Maxim.

* Până acum cinci ani, plaja din Vama Veche ieşea în evidenţă prin sălbăticia peisajului şi prin libertatea pe care vizitatorii puteau să şi-o manifeste. Acum, casele modeste ale localnicilor care îi primeau pe turişti sunt umbrite de hoteluri şi pensiuni moderne. Se pierde încet, încet spiritul liber şi nonconformist, susţin vechii vamaioţi nemulţumiţi de modul în care s-a reinventat vechiul sat pescăresc. Sunt din ce în ce mai puţini cei care îşi montează corturile direct pe nisip şi din ce în ce mai mulţi cei care caută confortul unei camere de hotel, al şezlongurilor şi al umbrelelor de pe plajă. Chiar şi aşa, Vama Veche şi 2 Mai, sora mai mică a fostului sat pescăresc, sunt pline de turişti. Mulţi dintre ei preferă confortul, în locul distracţiei rebele.

ANGAJĂRI

Angajez tineri pentru trambulină în Mamaia. Timp de muncă 8 ore, salariu 1200. Ofertă de muncă pentru cei care locuiesc în Constanţa şi Năvodari. Inf. 0722456656.

Caut barman, ospătar, beach boy la Mamaia. Programul zilnic depinde de post, salariu 1000. Informaţii 0761320201.

Angajăm urgent tineri cu sau fără experienţă pentru activităţi recreative de copii. Salariu atractiv plus contract de muncă. Tel. 0753662727.

Bula, soţia lui Păcală
jooble.org