TURISTUL DE PE ZEBRĂ 2

TURISTUL DE PE ZEBRĂ 2(1096)


*O călătorie cu trenul de la Constanţa la Mangalia durează 90 de minute, iar până la Neptun o oră şi douăzeci de minute.

* Terasele şi cantinele de pe litoral sunt controlate zi şi noapte de inspectorii DSV.

* Ultima cireaşă: la Vama Veche nu mai ai voie cu cortul sau prosopul pe plajă.

* Turiştii israelieni încep să revină pe litoralul românesc.

* Interesante şi utile punctele de prim ajutor SMURD de pe plajele din Mamaia, Eforie, Costineşti şi Jupiter.

* Staţiunea Eforie se află pe locul doi, după Mamaia, în funcţie de gradul de ocupare şi numărul de turişti.

* La restaurantul Peninsula, care funcţionează pe aceeaşi societate ca şi Cin-Cin, ai parte de un desert bun, dar şi de preţuri ridicate, pe când la restaurantul Doina din Mamaia aştepţi tacâmuri mai mult decât mâncare. La restaurantul Cetate de pe faleza din Mamaia din zona Meridian mânânci bine pe bani puţini.

* Sectoare de plajă din Năvodari, scoase la licitaţie de ABADL pe 10 iunie, au fost adjudecate de firme nou înfiinţate.

* Se acordă stimulente financiare pentru cei care angajează în vacanţă elevi şi studenţi.

* Oraşul Techirghiol are 21 de străzi reabilitate, cu spaţii pietonale aferente.

* Salvamarii şi scafandrii profesionişti au fost dotaţi cu Mitsubishi 4 x 4 pe durata sezonului estival.

* Poliţiştii rutieri de pe litoral au fost învăţaţi cum să depisteze drogaţii la volan. Apropos: numărul poliţiştilor a fost suplimentat cu 700 în staţiunile de pe litoralul românesc.

* În România avem 5000 farmacii şi aproximativ 4000 de agenţii dfe pariuri offline. Cele mai multe, evident, pe litoral.

* Shaormarii pot respira uşuraţi: Cin-Cin a fost închis de autorităţi, dar deschis de o altă firmă a lui Sorin Mocianu, fost consilier judeţean PNL.

* Peste 60 de scandaluri au fost aplanate pe litoral într-o săptămână.

* Pe 5 şi 6 iulie cursuri gratuite la Constanţa despre bursă, pentru a învăţa cum să investeşti, organizate de Hanseatic Brokerhouse.

* Unul din sutele noastre de cititori care ne urmăresc noua noastră rubrică ne-a semnalat ce i s-a întâmplat la o berărie oarecare din Eforie Sud: „Un grup de 17 persoane, am fost la o berărie din Eforie Sud şi am consumat ceva. La efectuarea plăţii, s-au plătit rotund 650 lei. În secunda doi, ospătarul a veni supărat înapoi cu nota de plată şi diferenţa de rest, mustrându-ne că bacşisul e insuficient deoarece din acei bani ei trebuie să contribuie la plata salariilor pentru picoliţe şi femeile de serviciu. Când îţi prezintă meniul, nu scrie nicăieri că noi consumatorii trebuie să plătim separat pentru plata acestor persoane. Oare aceşti copii care mişună pe acolo, s-au angajat aşa la plesneală şi la mila consumatorilor? Patronii localului ştiu acest lucru? Şi nu mai spun că pe lângă această notă de plată, s-a mai plătit suma de 240 de lei la grătar pentru mici şi pentru care nu s-a eliberat bon de casă. Aşa că grijă mare când mergeţi la orice berarie, să aveţi grijă la buzunare să fie pline că cine ştie ce salariu mai trebuie să plătiţi peste ce consumaţi. Specific faptul că toată suma a fost plătită de o singură persoană şi a avut grijă să se încadreze în banii pe care ştia că îi are în buzunar, neluând în seamă că trebuie să aiba bani şi pentru salarii.” Ce să mai spunem? Aşteptăm şi alte sesizări ale cititorilor noştri, vremelnici turişti.

* Compania Naţională de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă restricţii pe Autostrada Soarelui! Mai precis, vehiculele mai mari de 3,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, nu mai pot circula în zilele de sâmbătă și duminică pe autostrada A2 în perioada 1 iulie - 31 august 2016. Tot potrivit CNADNR, restricţia este impusă pe tronsonul de drum București (intersecţia A2 cu Centura București) - Fundulea - Lehliu - Fetești - Murfatlar (intersecţia A2 cu DN3), pe sensul de mers București-Constanţa, sâmbătă între orele 6.00 și 14.00. Aceeași restricţie este impusă duminică, între orele 12.00 - 24.00, pe sensul de mers Constanţa-București și Fetești-Cernavodă. Totodată, vehiculele cu masa autorizată mai mare de 7,5 tone nu au acces pe DN 39, între Agigea (intersecţia DN 39 cu DN 39A) și intrarea în municipiul Mangalia, pe ambele sensuri, vineri, între orele 12.00 și 22.00, precum și sâmbătă și duminică, între orele 6.00 și 22.00.
Aceste vehicule nu pot circula nici pe DN 22C, între Murfatlar și Cernavodă, în zilele de duminică, între orele 12.00 și 24.00.

* A 95-a aniversare a Zilei Internaţionale a Cooperaţiei, a fost sărbătorită la Eforie sub semnul sustenabilităţii.


ANGAJĂRI
Angajăm maseor în Venus pe plajă. Tel. 0746645122.


Bula, soţia lui Păcală
 
jooble.org