Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă(867)


În zilele cu temperaturi ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat, lucratorii feroviari fac eforturi pentru a menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea în cursă a trenurilor pentru evitarea defectărilor în parcurs. Cu toate acestea, pot apărea și situații neprevăzute.

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă:
-Persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care suferă de anumite afecțiuni să ia măsuri suplimentare la efectuarea călătoriilor în perioadele cu temperaturi ridicate;
-Să aibă întotdeauna la ei o sticlă cu apă;
-Dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să alerteze imediat personalul de tren.

Întrucât trenurile pot circula cu restricții de viteză pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Măsurile de reducere a vitezelor de circulaţie, pe care le iau colegii de la CFR Infrastructură, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, sunt măsuri obligatorii pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, sunt aplicate de toate administraţiile de cale ferată. Menţionăm că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50-55 de grade C.
jooble.org