Oamenii de afaceri din Austria, în portul Constanţa(901)


O delegaţie de oameni de afaceri din Landul Austria de Sus va vizita Portul Constanţa mâine.

Delegaţia este condusă de dr.Josef Puhringer, guvernatorul Landului Austria de Sus şi este însoţită de Ambasadorul Austriei în România, Michel Schwarzinger şi de consilierul economic al ambasadei, Rudolf Lukavsky.
Oficialii şi oamenii de afaceri din Austria se vor întâlni cu conducerea Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa, cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor, cu agenţii economici din port.
Scopul vizitei este de a cunoaşte oportunităţile de investiţii din portul Constanţa, de a identifica soluţii logistice necesare transportului de mărfuri de pe piaţa austriacă spre pieţele din bazinul Mării Negre, Orientul Mijlociu, Asia Centrală şi Extremul Orient.


În cadrul unei întâlniri de afaceri intitulată „Forum logistic româno – austriac”, programată la ora 14.30 la terminalul de croaziere al Portului Constanţa, delegaţia se va întâlni cu reprezentanţii firmelor austriece cu activitate pe platforma portuară: GFDB Schenker Romtrans, GF Vadeca, GF Kronospan Zona Liberă, GF Cargo Partners şi GF VAIT. La acest eveniment sunt invitaţi şi alţi operatori portuari pentru identificarea unor oportunităţi de afaceri.
În primele şase luni ale acestui an, traficul de mărfuri între portul Constanţa şi porturile austriece a ajuns la 1,6 milioane tone. Au fost depăşite deja rezultatele din 2012, când pe întreg anul, traficul de mărfuri a fost de 1,55 milioane tone. Ponderea o deţin îngrăşămintele, minereurile de fier, produsele metalice şi cerealele.

Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, iar piaţa austriacă este foarte importantă pentru România, implicit pentru portul Constanţa. De altfel, Portul Constanţa reprezintă un partener tradiţional al Austriei, fiind utilizat pentru derularea exporturilor şi importurilor de mărfuri austriece.
Portul Constanţa îşi înnoieşte în fiecare an, la Krems, legăturile cu partenerii austrieci în cadrul evenimentului „Ziua Portului Constanţa”.
 
jooble.org