WIMBLEDON - 2016: Halep, Niculescu, Cîrstea și Copil joacă, astăzi, pe iarba londoneză (daca ploaia le va permite !)

WIMBLEDON - 2016: Halep, Niculescu, Cîrstea și Copil joacă, astăzi, pe iarba londoneză (daca ploaia le va permite !)(954)


Ieri după-amiază, ploaia a întrerupt meciurile de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" (A.E.L.T.C.C.) WIMBLEDON / Merton / London, cel de-a treilea "Grand Slam" al anului, în circuitele de elită, feminin (W.T.A. / Wome's Tennis Association) și masculin (A.T.P. / Association of Tennis Professionals) !!!
Partidele lui celor TREI sportivi din ROMÂNIA, care urmau să joace în turul întîi, la simplu, au fost reprogramate, pentru astăzi, miercuri - 29 iunie !

ROMÂNIA a rămas, după primele două zile de concurs, cu PATRU (4) reprezentanţi, la simplu, în turneul (pe iarbă) de la WIMBLEDON - 2016.

Luni, constănțeanca SIMONA HALEP (24 de ani, locul 5 W.T.A. și "cap-de-serie" numărul 5) s-a calificat în turul II, în timp ce bucureșteanca IRINA CAMELIA BEGU şi gălățeanca (originară din Caransebeș) PATRICIA MARIA ȚIG au fost eliminate, încă din runda inaugurală.

"FATA-de-la-MALUL-MĂRII" o va întîlni, în turul secund, pe VETERANA (36 de ani !) Francesca Schiavone (Italia), locul 111 W.T.A., care s-a calificat după victoria (cu: 7-6, 6-4), în turul 1, împotriva Anastasiei Sevastova (Letonia, 26 de ani, numărul 66 W.T.A.).

La simplu feminin mai suntem reprezentaţi, în primul tur, de către slătineanca (acum rezidentă în București) MONICA NICULESCU (28 de ani, 29 W.T.A.), care o are ca adversară pe Aleksandra Krunic (23 de ani, numărul 120 mondial), din Serbia, sportivă venită din "calificări", şi târgovișteanca SORANA CÎRSTEA (26 de ani, 85 W.T.A.), care o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova (numărul 10 W.T.A. și "cap-de-serie" numărul 10, în concurs).

La simplu masculin, SINGURUL nostru reprezentant, în turul inaugural, este arădeanul MARIUS COPIL (25 de ani, 174 A.T.P.), aflat în premieră pe "tabloul principal" de la Wimbledon, care va avea un meci foarte dificil, cu francezul Lucas Pouille (22 ani, 29 A.T.P.), favorit numărul 32.
jooble.org