Investiţie majoră privind reabilitarea Lacului Belona

Investiţie majoră privind reabilitarea Lacului Belona(1044)


Proiectul de investiţii vizează amenajarea în scop turistic a obiectivului Lacul Belona din Eforie Nord, valorificarea prin crearea infrastructurii de agrement în vederea atragerii de turişti şi creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiune.

Lacul va fi curățat, ecologizat și decolmatat, iar malurile vor fi stabilizate. Proiectul prevede și amenajarea unei insule, dar și achiziționarea de bărci de agrement fără motor și hidrobiciclete, întrucât scopul final al lucrărilor de amenajare este acela ca Lacul Belona să fie destinat turismului și agrementului.

Vor fi construite un debarcader și posturi de observare ale serviciilor de salvare acvatică – salvamar şi de prim ajutor.

În jurul lacului este proiectat Parcul-Gradină Belona, cu alei, mobilier urban, pomi ornamentali și iluminat public. Se vor ridica un amfiteatru de vară și spații expoziționale sub pasarele pietonale. Vor fi construite piste pentru bicicliști și pentru role, dar şi două parcări auto în zonă.

Proiectul este în etapa de elaborare a Studiului de fezabilitate, obţinerea Certificatului de Urbanism și obținere a avizelor necesare. Durata estimată de implementare este de 36 de luni.

Dl. Ovidiu Brăiloiu afirma,în acest sens : 

"Un proiect pe care l-am inițiat acum câțiva ani si pe care sper sa il vedem realizat in întregime !"
 

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4,5 milioane euro, din care Orașul Eforie va suporta 2% din valoarea eligibilă, restul provenind de la Fondul European de Dezvoltare Regională (85%) şi de la bugetul de stat (13%).
jooble.org