LA MULȚI ANI !,marinari, de Ziua Internațională a Navigatorului

LA MULȚI ANI !,marinari, de Ziua Internațională a Navigatorului(2714)


LA MULŢI ANI, de Ziua Internațională a NAVIGATORULUI / "Day of the SEAFARER" (25 iunie), DRAGII NOŞTRI MARINARI !!!

Să aveți VIAȚĂ BUNĂ, pe mare și-n porturi, și... să Vă întoarceți, mereu, SĂNĂTOȘI, ACASĂ (!!!), la cei dragi, care Vă așteaptă, întotdeauna, nerăbdători și... cu inima strânsă !!!

Și noi am... "plutit" (ca ofițer, la "Navrom", între 1985-1990) șiii... TâNJIM (uneori... , de ce să n-o recunoaștem..., ȘI c-o... lacrimă in colțul ochiului !), adeseori, după acele... MINUNATE (!!!) vremuri, când am "batut" TOATE (!!!) mările și continentele acestei Lumi !!! "O, tempora !"...

Cu ocazia ZILEI INTERNAŢIONALE a NAVIGATORULUI (25 iunie), SINDICATUL LIBER al NAVIGATORILOR (S.L.N.) - CONSTANŢA şi Inspectoratul pentru România al INTERNATIONAL TRANSPORT WORKERS' FEDERATION / Federația Internațională a Transportatorilor (I.T.F.) -- ADRIAN MIHĂLCIOIU, președintele S.L.N. fiind și inspector pentru România și reprezentant-inspector zonal, pentru Marea Neagră și bazinul său hidrografic, al I.T.F. -- a organizat, ca în fiecare an, o conferință de presă, la sediul "Clubului MARINARILOR" / "SEAMENS'S Club", din CONSTANȚA.

"Este un eveniment foarte important - Ziua Internațională a Navigatorilor --, zi în care trebuie să le aducem un omagiu tuturor celor care pleacă de acasă. Avem acum, la nivel internațional, aproximativ 1.500.000 de navigatori", a spus Adrian Mihălcioiu, președinte S.L.N. si inspector zonal, pentru România, Marea Neagră și bazinul său hidrografic, al I.T.F.

Acesta a precizat că, în luna noiembrie a.c., se va desfășura o campanie foarte puternică, pentru a face "curățenie", din punctul de vedere al contractelor de munca și al vieții angajatului, la bordul navelor și în porturi, în Marea Neagră și în bazinul său hidrografic !
"Încă o considerăm o...MARE-a-RUȘINII și sperăm să facem curățenie, în acest loc", a spus Mihălcioiu.
"Încă avem în vedere campania, acel proiect pe care sperăm să îl avem în fapt, însă nu avem doritori și aici mă refer la școli, la Autoritatea Navală Română - A.N.R., la CERONAV !.... Este o chestiune de bani... Trebuie să negociem împărțirea costurilor ! Am zis să avem măcar 500-600 de euro pe an. Noi suntem primii care punem o sumă de bani consistentă", a mai adăugat liderul S.L.N.

În ceea ce-i privește pe navigatorii ROMÂNI, până acum, pe piaţă sunt 35.000 de brevete de marinari ROMÂNI, din care 25.000 sunt activi, pe piaţă. Dintre acestia, 16.000 sunt cei care contribuie la siguranţa navei, iar 9.000-10.000 sunt ofiţeri.

"Cred că navigatorii români trebuie felicitaţi de ziua lor, să aibă cât mai puţine probleme acasă şi cât mai multe satisfacţii. Stăm la dispoziţia navigatorilor în orice problemă, în orice situaţie. Speram ca navigatorii sa aprecieze și efortul nostru" , a spus Adrian Mihalcioiu.

"Avem un navigator abandonat în Siria (în portul Lattakia, in "ZONA-de-CONFLICT/RAZBOI" !), un navigator dispărut în Irlanda (de pe un "pasager"), un navigator care a fost abandonat în Yemen şi s-au făcut eforturi pentru a-l aduce acasă. Speram să îl avem şi pe ultimul navigator român aflat "în dificultate" adus acasă și cu drepturile salariale plătite integral !...", a mai declarat președintele S.L.N.

Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritima Comercială (S.L.N.) -- organizaţia profesională reprezentativă la nivel naţional a navigatorilor maritimi din România -- a luat fiinţă în Decembrie 1989 și are un număr de peste 6.000 membri inregistrați, din companiile de navigație românești și cele mai mari companii din străinătate.
S.L.N. este membru al Comitetului Maritim Național Tripartit și membru în Comisia de Dialog Social, din cadrul Ministerului Transporturilor Europene, de la Bruxelles.
Afiliat la Federația Internațională a Transportatorilor /INTERNATIONAL TRANSPORT WORKERS' FEDERATION – I.T.F., din 1990, S.L.N. este și membru fondator al Federației Europene a Transportatorilor – E.T.F. și,de asemenea, membru fondator al Convenției Sindicale Naționale a Transporturilor din România – C.S.N.T.R.
Sindicatul Liber al Navigatorilor (S.L.N.) este semnatar al Contractului Colectiv de Muncă Național, pentru domeniul Navigației Maritime din România, si are aprobat și înregistrat Contractul Colectiv de Muncă „ROMANIAN I.T.F. - T.C.C.”. Totodată, are semnate Contracte-de-Muncă cu peste 35 de companii de navigație, dintre cele mai mari la nivel mondial.
S.L.N. este continuatorul "Organizației Marinarilor din S.M.R.(Societatea Maritimă Română)", care a functionat în perioada interbelică, luînd ființă odat[ cu mișcările muncitorești din Portul Constanța, din anii 1929 și 1930 !!!
S.L.N. este ctitorul Catedralei Navigatorilor din Constanța, "Sfanta MARIA" (OCROTITOAREA SPIRITUALĂ a MARINARILOR ROMÂNI), prima constructie începută și terminată dupa 1989, iar din 2003 a infiintat Serviciul pentru Bunăstarea Navigatorilor din România, care acopera toate porturile maritime românești.
Din 1996, S.L.N., cu acordul I.T.F., a inființat Inspectoratul I.T.F. din România, cu sediul în Portul CONSTANȚA (inspector zonal, pentru România, Marea Neagră și bazinul hidrografic al acesteia, este ADRIAN MIHĂLCIOIU, președintele S.L.N. !). 
jooble.org