Corina Creţu anticipează crearea a 5.000 de noi locuri de muncă în turism până în 2020

Corina Creţu anticipează crearea a 5.000 de noi locuri de muncă în turism până în 2020(974)


Comisarul european pentru Politică Regională,Corina Creţu, a estimat că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă în sectorul turismului românesc, în actualul exerciţiu bugetar, iar numărul de turişti în perioada de programare 2014 - 2020 va creşte cu 10.000.

"În România încercăm ca prin Programul Operaţional 2014 - 2020, prin axa privind intensificarea economiilor locale prin dezvoltarea sustenabilă a turismului, să avem la dispoziţie 100 de milioane de euro şi speranţa noastră, estimările noastre sunt că vizitatorii din România vor creşte cu 10.000 şi că vor fi create aproximativ 5.000 de locuri de muncă faţă de 2013 în acest sector. (.) Sectorul de turism a contribuit în 2015 cu 10% din PIB al Uniunii Europene şi a sprijinit direct sau indirect mai bine de 25 de milioane de locuri de muncă în întreaga UE. Deci e clar că turismul e un motor de creştere economică şi de creare de locuri de muncă, contribuind inclusiv la cooperarea transfrontalieră. Este foarte clar că turismul poate fi foarte afectat în legătură cu provocările de securitate pe care, din păcate, le experimentează UE, sentimentul lipsei de siguranţă a ajuns să joace un rol foarte important în alegerea destinaţiilor de călătorie", a spus Corina Creţu, la Ruse, cu prilejul participării la o conferinţă pe tema sustenabilităţii dezvoltării turismului şi securităţii în regiunea Dunării. Potrivit oficialului european, este clar că securitatea este o precondiţie pentru dezvoltarea turismului. "Şi acum cred că e important ca Dunărea şi întreaga regiune să fie tratate ca un întreg. (.) Fondurile noastre europene vor continua să sprijine turismul din cele două ţări", a adăugat Corina Creţu.

La rândul său, vicepremierul Vasile Dîncu a apreciat,conform AGERPRES, rezultatele unităţilor de implementare atât din România, cât şi din Bulgaria privind programul transfrontalier şi a dat asigurări că ţara noastră este una dintre cele mai sigure destinaţii turistice europene. "În România am implementat o lege mai veche legată de o bază integrată de date privind circulaţia turiştilor în România, fluxurile de turişti. Suntem integratori pentru câteva ţări în regiune în ceea ce priveşte cyber criminality. Ministerele de Interne din România şi Bulgaria, serviciile de informaţii lucrează foarte bine împreună, avem colaborări de multe vreme şi există o continuitate foarte bună în acest domeniu, ne sprijinim reciproc", a spus ministrul Dezvoltării Regionale.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri