Ţărănistul Tudorel Chesoi şi-ar putea pierde mandatul de consilier local

Ţărănistul Tudorel Chesoi şi-ar putea pierde mandatul de consilier local(832)


Consilierul local Tudorel Chesoi şi-ar putea pierde funcţia din Consiliul Local Municipal Constanţa după ce preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu a formulat o solicitare în acest sens către preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru.

La alegerile locale din 2012, Tudorel Chesoi a candidat pe lista Alianţei România Dreaptă (ARD), alături de PDL, el fiind singurul ţărănist de pe lista respectivă. Totodată, în urma încheierii ARD, atât Chiru cât şi Chesoi erau co-preşedinţi ARD.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa a confirmat că a primit o solicitare de retragere a mandatului de consilier local pentru Tudorel Chesoi, în urma disputelor care au loc în PNŢCD.
„Am primit o solicitare verbală, nu scrisă din partea lui Aurelian Pavelescu care susţine că el este încă preşedinte la PNŢCD. Totodată, aceeaşi solicitare, tot verbală, am primit-o şi de la Adrian Ţapliuc care spune că este noul preşedinte al PNŢCD de la Constanţa, în locul domnului Chesoi. Eu le-am ascultat solicitarea însă nu pot lua nicio decizie pe vorbe. Le-am spus să prezinte documente justificative în acest sens. După ce le voi primi, vom analiza situaţia în cadrul Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa, deoarece eu nu iau singur deciziile în organizaţie”, a declarat Chiru.

De partea cealaltă, Tudorel Chesoi este uimit de tupeul lui Pavelescu şi al lui Ţapliuc. El a spus că cei doi pot formula câte solicitări vor, dar toate sunt lovite de nulitate deoarece amândoi au fost excluşi din PNŢCD.
„Încă o dată se demonstrează că Pavelescu vrea să tranzacţioneze partidul în scopuri personale. El nu vrea excluderea mea din Consiliul Local Constanţa, vrea excluderea PNŢCD din Consiliul Local, eu fiind singurul ţărănist care fac parte din acest for”, a spus Chesoi.

Care este situaţia PNŢCD în momentul de faţă

În momentul de faţă, funcţia de preşedinte a PNŢCD este revendicată de două persoane, Aurelian Pavelescu şi Vasile Lupu.
Situaţia s-a extins şi la Constanţa, unde atât Tudorel Chesoi cât şi Adrian Ţapliuc susţin fiecare că el este preşedintele organizaţiei de la malul mării.

Aşa cum era de aşteptat, noua conducere care îl are în frunte pe Adrian Ţapliuc doreşte să-şi intre în drepturi, inclusiv să preia documentele şi sediul partidului din Constanţa.
Adrian Ţapliuc susţine că a devenit preşedinte al Organizaţiei Judeţene Constanţa după ce Comitetul Naţional de Conducere al partidului a luat o hotărâre prin care s-a votat dizolvarea Biroului Judeţean de Conducere al Organizaţiei Constanţa, fostul preşedinte Tudorel Chesoi, fiind exclus din partid. Tot prin aceeaşi hotărâre, Ţapliuc spune că a fost desemnat un alt Biroul Judeţean Interimar de Conducere al Organizaţiei PNŢCD Constanţa, el fiind desemnat ca preşedinte interimar.

Din echipa organizaţiei judeţene a PNŢCD pe care a anunţat-o Adrian Ţapliuc, mai fac parte Iulian Paraschiv (prim-vicepreşedinte) şi Alexandru Vitalie Bârlădeanu, Doru Dănilescu, Mihai Pop, Fănică Marcu, Flavius Sohodol, Tănase Calagi, Silviu Becherescu, Cristina Eugenia Badic, Marian Şerban, George Zanfir, Adrian Bolohan, aceştia având calitatea de vicepreşedinţi.

„Tudorel Chesoi nu mai reprezintă nimic pentru partid. Din cauza abaterilor grave ale vechii conduceri, am fost desemnat preşedintele Organizaţiei Judeţene PNŢCD Constanţa. Vechea conducere nu m-a exclus pe mine din partid, pentru că nu avea cum. Chesoi era deja demis din funcţie. Aurelian Pavelescu este preşedintele statutar şi el m-a numit”, a declarat Adrian Ţapliuc.

El mai precizat faptul că mai mulţi reprezentanţi ai PNŢCD, în frunte cu Tudorel Chesoi s-au ales cu plângere penală pentru fals, uz de fals, fals intelectual. Potrivit lui Ţapliuc, împotriva acestora s-a depus o plângere la Curtea de Apel Bucureşti.
„Aceste persoane nu au calitatea de membri ai partidului şi nici calitatea de membri ai Biroului Naţional de Conducere, iar întâlnirea din 1 iunie a BNC nu s-a desfăşurat în cadrul statutar şi nici în sediul partidului. Au fost votate hotărâri, printre care şi aceea de suspendare a preşedintelui Aurelian Pavelescu, prin realizarea de acte întocmite prin săvârşirea de infracţiuni. Tudorel Chesoi, în mod repetat, s-a asociat în mod deschis cu persoane ostile partidului, în scopul blocării bunei funcţionări a organelor statutare şi a semnat în afara cadrului statutar documente fictive”, a mai precizat Ţapliuc.

De partea cealaltă, Tudorel Chesoi susţine în continuare că este preşedinte la Constanţa.
„Ţapliuc nici măcar nu şi-a mai plătit cotizaţia la partid de anul trecut. Aşa că, organizaţia de la Constanţa nu poate fi condusă de o oaie rătăcită a partidului. Ţapliuc este exclus din partid. Hotărârea pe care el o prezintă este nulă deoarece Aurelian Pavelescu este suspendat de drept şi a fost exclus din partid cu 10 voturi pentru, din 15, în şedinţa de la Iaşi. Preşedintele partidului este Vasile Lupu”, a declarat Tudorel Chesoi.

El a mai precizat că ţărăniştii vor să se reorganizeze, motiv pentru care pe 19 octombrie va fi organizat un nou Congres cu delegaţi desemnaţi statutar cu participarea tuturor membrilor PNŢCD.
jooble.org