“HOSPITALITY REAL ESTATE – Romanian Expo-Conference”, pe 22 iunie 2016, în stațiunea MAMAIA: PRIMUL eveniment dedicat...  EXCLUSIV pieței imobiliare HOTELIERE românești !

“HOSPITALITY REAL ESTATE – Romanian Expo-Conference”, pe 22 iunie 2016, în stațiunea MAMAIA: PRIMUL eveniment dedicat... EXCLUSIV pieței imobiliare HOTELIERE românești !(1314)


În urmă cu peste un sfert de veac,….

…În timp ce BULGARIA negocia, pentru Litoralul sau, cu marii "tour-operator"-i internaționali, contracte strategice (!!!), pentru 15-20 de ani (!!!), privind investiții masive, management și exploatare, guvernul bulgar, asigurând facilități consistente și concrete (!!!), …

…În timp ce TURCIA -- care avea o politică, de stat (!!!), clar conturată și coerent susținută, legislativ și financiar, fiind determinată să transforme Antalya în... destinația preferată (!!!) a europenilor -- concesiona... străinilor, pe litoralul lor, terenuri imense(!!!), autoritățile turce asigurând toată infrastructura (!!!), …

…(În acelați timp, așadar:) În ROMÂNIA se hotărâse că…” nu ne vindem țara” (Sic !), dar că o dăm în… "locație-de-gestiune", fără "caiet-de-sarcini" și fără nici o garanție !… La scurt timp, s-a inițiat și un... 'deplin transparent" (Sic !) și... “rapid” (Sic !) proces de privatizare, care a durat vreo …14 (paisprezece !) ani !!! După încheierea acestui proces “complex” (Sic !), România obținuse, pe litoral, cea mai mare aglomerare de hoteluri cuun... confort scăzut (!!!) și de... ruine (!!!), la care ar putea... “spera” (Sic !) o națiune !!!…

Abia în anul 2004, au început,... (FOARTE) timid (!!!), investitiile în renovarea proprietăților hoteliere vechi sau pentru construcția unora noi. "Suficientă" (Sic !) vreme, construcția noilor hoteluri s-a făcut... după ureche, sau după … chipul și asemanarea “ctitorului” (Sic !) ! Cu timpul, abordarea s-a profesionalizat puțin, însă nu într-atât încât să elimine proiectele lipsite de un concept corect (!!!), din perspectiva operării hoteliere. De-a lungul ultimilor zece ani, prea mulți antreprenori care construiau hoteluri au... făcut o confuzie (!) între a construi un... monument dedicat... propriului orgoliu (!!!) și a construi un... “mijloc-de-producție” ! Managementul “familial” (Sic !) a fost... soluția la îndemână, numai aparent producând "rezultate" !... Și... numai atât timp cât cererea depășea capacitatea, fiind și bani în piață !!!

De câțiva ani, numărul structurilor de cazare scoase la vânzare a crescut vertiginos, în România, ajungând, astăzi, la aproape... 1.000 (una mie !) de unități, cu o valoare relativă care tinde sa depășească... un milliard de euro (!!!) și din care aproape un sfert... aparțin băncilor !!!!!

Subiectele extrem de sensibile și importante, pentru evoluția viitoare a domeniului hotelier, din/în România, sunt concentrate generic sub titulatura unui eveniment ce va fi organizat la Mamaia, pe 22 iunie 2016: “HOSPITALITY REAL ESTATE – Romanian Expo-Conference”.

Prima firmă locală de profil, prezentă de aproape 15 ani în domeniul managementului hotelier, dar și în zona analizei de piață și de evaluare a tendințelor și comportamentului pieței, din perspectiva profesională, "PEACOCK Hotels" este organizatorul PRIMULUI (!) eveniment dedicat... EXCLUSIV pieței imobiliare HOTELIERE românești !!!

Demersurile și acțiunile serioase și vizionare... atrag și parteneri pe măsură (!!!), evenimentul fiind organizat cu implicarea directă și activă a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanța, cu aportul "Telekom" - România, în locația de excepție asigurată de Hotelul "ZENITH Top CountryLine" (fost, până în acest an: "GOLDEN TULIP", iar pana la începutul anilor 2.000: "JUPITER" - "JUNONA"), din stațiunea MAMAIA (proprietar și manager/administrator/director-general: PAUL MĂRĂȘOIU), în centrul de conferințe "Zenith" și susținut fiind de către proiectul "România Durabilă" (inițiator: ziaristul Daniel Apostol) !!!

"Expo-Conferința" este gândită ca un cadru, coerent, de dezbatere, la care sunt invitați să participe: proprietari, dezvoltatori, finanțatori, proiectanți, consultanți, operatori, bancheri și autorități locale și centrale.

Pe parcursul discuțiilor de pregătire a evenimentului, președintele Autorității Naționale pentru Turism (A.N.T.), Anca Nedea-Pavel, a afirmat:
Pentru România a venit un moment în care este nevoie de maximă rigoare, de viziune și strategii clare. Este timpul profesioniștilor, în toate domeniile, inclusiv în administrație. Parteneriatele "public-privat" sunt soluțiile care pot mișca lucrurile mai rapid și mai eficient. Proiectele și demersurile de dezvoltare, la nivel local, se pot concretiza cu mai mare ușurință, producând efecte mult mai consistente și de durată ! O inițiativă dedicată pieței imobiliare hoteliere nu poate fi decât benefică, într-o zonă cu atât de multe proprietăți hoteliere !!! Fără indoială, participarea autorităților locale nu va face decât sâ consolideze dialogul necesar cu mediul de afaceri. Autoritatea Națională pentru Turism - A.N.T. salută demersul inițiat, așteptând cu interes concluziile evenimentului, unde va participa activ, la dezbaterile programate.”

Președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanța, care este și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R.), Mihai Daraban, evaluând implicarea C.C.I.N.A. Constanța iîn acest eveniment, declară:
 “România are nevoie de comunități de afaceri bine articulate și coerente, în deciziile pe termen lung, pe care le iau. O bună coeziune a mediului de afaceri din domeniul hotelier nu poate determina decât efecte pozitive, pentru toată piața de profil. Inițierea unei dezbateri pe tema tranzacțiilor imobiliare, cu proprietăți hoteliere, vine la un moment extrem de important pentru definirea unei strategii viitoare și pentru o dezvoltare sustenabilă a industriei fără fum, turismul, activitate esențială pentru zona litoralului. Patronatele, profesioniștii din domeniu și inițiativele private pot pune în mișcare un proces de reconfigurare a modului de a exploata hotelurile și de a face turism.”

Confirmat de către electorat, pe 5 iunie a.c., în funcția de primar al Municipiului Constanța, Decebal Traian Făgădau este de părere că:
Orașul Constanța are nebănuite valențe, care nu au fost relevate, până acum, orașul și vecinătățile având, încă, multe de oferit !!! Sunt convins că, prin implicarea activă a oamenilor de afaceri din domeniul hotelier, vom gasi soluțiile optime, de creștere a atractivității zonei noastre, prin punerea în valoare a noi concepte de amenajare și de faciliăți publice, elaborate împreună. Fiind una dintre zonele turistice majore ale României, cu cea mai mare concentrare de hoteluri din Țară (!!!), în afară de structura și funcționalitatea clădirilor noi, nivelul estetic urban al tuturor clădirilor, noi sau vechi, va fi una dintre preocupările noastre prioritare. Un eveniment dedicat, în exclusivitate (!!!), domeniului imobiliar hotelier, din zona litorală, este un demers lăudabil și extrem de util, pentru atragerea de capital, autohton sau străin, pentru revitalizarea investițiilor și renașterea Rivierei Românești.”

Inițiator al proiectului "România Durabilă", jurnalistul (specializat pe domeniul economic) Daniel Apostol declară:
 "România trebuie să învețe să-și respecte și să-și cultive antreprenorii, să respecte și să cultive investițiile de bună calitate. Litoralul românesc duce lipsă tocmai de investiția în calitate, investiția care să-l transforme într-un punct de atracție majoră și constantă, atât pentru turistul străin, cât și pentru românul iubitor de mare. Paul Mărășoiu se dovedește un real antreprenor, măcar și pentru ideea de a construi un eveniment-platformă, de analiză a situației investițiilor în turismul la Marea Neagră și de prezentare a oportunităților de business ale litoralului românesc. Un astfel de efort și o astfel de idee merită să fie respectate și cultivate. Sper ca ediția-princeps, de anul acesta, să fie doar debutul unei îndelungi tradiții, prin care România va reuși să pună în atenția tuturor investițiile de calitate, durabile, în unitățile turistice de pe litoralul românesc".

Evenimentul este conceput ca o sesiune deschisă de dezbateri, cu prezentări, intervenții libere și luări de cuvânt discret moderate de organizator, vizând exclusiv subiectele tranzacționării cu proprietati hoteliere, structurarea pieței de profil locale, organizarea eficientă a comunicării în această piață, profesionalizarea abordării investițiilor, securizarea finanțărilor... Participarea activă la dezbateri este esențială, pentru ca acest demers să poată produce efecte. Ne-am propus să generăm cadrul în care să se poata prezenta, coerent, proprietăți, să se intâlnească interlocutori ce pot fi interesați în parteneriate, finanțări sau achiziții, să poată fi identificate soluții, să se stabilească care sunt cele mai corecte și eficiente instrumente de lucru și de comunicare, în favoarea intereselor de afaceri punctuale, acordate cu interesele unui întreg domeniu economic, dar in acord și cu nevoile și interesele comunității locale.
jooble.org