Spectacol caritabil ,,O şansă pentru Maria

Spectacol caritabil ,,O şansă pentru Maria"(2158)


,,În urmă cu două luni, Asociaţia Constanţa Mai Frumoasă a demarat proiectul ,,ŞANSĂ LA EDUCAŢIE PRIN CULTURĂ PENTRU COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT DIN MUNICIPIUL CONSTANŢA”, oferind gratuit cursuri de muzică şi dans pentru copiii din Centrele de Plasament. Peste 60 de copii urmează deja aceste cursuri şi iată că luni, 20 iunie 2016, aceşti copii vor susţine prima lor reprezentaţie de dans într-un eveniment cu scop caritabil, pentru a o ajuta pe Maria, o fetiţă diagnosticată cu paralizie cerebrală, pentru a duce o viaţă normală.
Spectacolul este unul caritabil, organizat în scopul strângerii de fonduri pentru că Maria Mihaela Frângă (13 ani), diagnosticată încă de la naştere cu paralizie cerebrală, să-şi poată continua tratamentul şi să poată duce o viaţă cât mai normală. Maria încă nu poate mesteca mâncarea, nu poate alerga, poate merge doar cu gheată ortopedică, dar nu poate vorbi.

Maria a beneficiat până în prezent de implanturi cu celule stem în China, în urmă cărora a înregistrat progrese semnificative, iar pentru continuarea acestui tratament la clinica din China are nevoie de suma de 38.400 dolari.
În sprijinul Mariei, Asociaţia Constanţa Mai Frumoasă şi Crucea Roşie Constanţa, organizează luni, 20 iunie 2016, ora 17.00, un spectacol la care va invităm să participaţi. Vor urca pe scenă: Mircea Cazan, Raluca Sofrone, Lucian Colareza, Rodica Rodion, Alex Florea, Ionuţ Dulgheriu, Liliana Cornila, Fraţii Adrian, Denisa Ştefania Lucan, New Force of Dance, Ammos Band şi Ansamblul de dansuri al Comunităţii Greceşti Elpis.

Maria s-a născut la un an după ce am îngropat primul meu copil şi din prima zi a primit un diagnostic greu de dus - paralizie cerebrală (centrii nervoşi paralizaţi din cauza lipsei oxigenului în timpul naşterii). Acum are 12 ani şi încă foloseşte scutec de unică folosinţă, încă nu poate mesteca mâncarea, încă nu poate alerga, poate merge doar cu gheată ortopedică, dar nu poate vorbi. În 2008 am fost de două ori în China, în acest interval a primit 10 implanturi cu celule stem în urma cărora a făcut progrese destul de mari. Acum încercăm să-i dăm Mariei posibilitatea să spună MAMA sau să poată mesteca mâncarea, să poată alerga sau să poată merge la toaletă, aşa cum ar trebui la vârsta ei, dar asta nu se poate face decât cu alte celule stem introduse în corpul ei iar asta se poate face cu mulţi bani şi cu multă bunăvoinţă din partea oamenilor care află de noi. Mulţumim că încercaţi să ne ajutaţi.”, a declarat Andrei Gabriela (mama Mariei).

Cei care nu pot participa la spectacolul de la Casa de Cultură din Constanţa, dar totuşi doresc să o ajute pe Maria, pot face donaţii în conturile bancare afişate mai jos, deschise la Banca Raiffeisen Bank - filiala Mangalia, titular conturi Andrei Gabriela (mama Mariei):

LEI - RO59 RZBR 0000 0600 1419 1401
EURO - RO58 RZBR 0000 0600 0916 1290
DOLARI - RO21 RZBR 0000 0600 0950 1165

Biletele pot fi achiziţionate de la Prăvălia cu Cărţi (Str. Ştefan Cel Mare, Nr. 31), Pictor Shop (incinta Tomis Mall - parter), Universitatea Ovidius (Doamna decan Daniela Vitcu Hanţiu), Asociaţia Noua Acropolă şi de la voluntarii Crucii Roşii Constanţa.

Parteneri: Prăvălia cu Cărţi, Pictor Shop Constanţa, Universitatea Ovidius, Cuget Liber, Constanţa 100%, Atac de Constanţa, Comunitatea Elenă, Asociaţia Noua Acropolă, Lumea Presei, Ziarul Timpul, Gazeta de Năvodari, Delta Litoral Travel, sursadesanatate.ro.” – Bogdan Giuglea - Preşedinte Asociaţia Constanţa Mai Frumoasă

Mai multe informaţii găsiţi pe pagină evenimentului: https://www.facebook.com/events/1784725755108038/
jooble.org